ISPOVIJEST

"Doktor za rokenrol" Milić Vukašinović za "Avaz": Pitaju me hoću li uzeti unuke, a oni imaju živog oca

Imao sam dvije operacije i za koji mjesec ću moći nastupati, kaže Vukašinović

Vukašinović: Sprema album “Život je k'o fol ako nije Rock'n'Roll“. Agencije

Razgovarala: L. Karahmet - Pujagić

7.10.2021

Bubnjar, kompozitor, pjevač, osnivač „Vatrenog poljupca“ i „doktor za rokenrolMilić Vukašinović(71) u svom beogradskom domu oporavlja se od dvije operacije i polako se sprema za nastupe. To je jedan od razloga zašto se legendarni muzičar već izvjesno vrijeme povukao iz javnosti i mnogi su se pitali šta se s njim dešava.


Prošao solidno

U ispovijesti za „Avaz“ Vukašinović otkriva šta se dešava s unucima nakon što je njegova kćerka Maja 2018. godine počinila samoubistvo, kakva je sudbina „Vatrenog poljupca“,  kako se sada osjeća...

- Imao sam dvije kile, pupčanu i preponsku, koje su mi se pojavile prije dva mjeseca i tek sada sam uspio da ih operišem. Zbog koronavirusa skoro sve bolnice su u Covid sistemu, pa nisu dozvoljene ove lakše operacije, samo najteže. Oporavak ide dobro i za mjesec-dva moći ću i da nastupam s „Vatrenim poljupcem“. Radim i na novom albumu “Život je k'o fol ako nije Rock'n'Roll“ - kaže Vukašinović.




Vukašinović: Rok-muziku slušaju i sviraju uglavnom mladi čiji su roditelji iz tog miljea. Agencije

Zašto je „Vatreni poljubac“ ljetos odbio da svira na „Beer festu“ na Ušću?

- Čekali smo da nam jave datum kada nastupamo, da bi se ispostavilo da moramo biti vakcinisani i da se, maltene, svira samo za vakcinisane ili testirane. Zato smo odbili da nastupamo. Neću da se vakcinišem, smatram da sam prebolio koronu u decembru 2019., kada se nije ni znalo da je to. Prošao sam solidno, bez upale pluća, mada sam dušu ispustio od kašljanja i nisam smanjio pušenje. Ne znam jesam li alergičan na neki sastojak vakcine i ne bih volio da zbog neke komplikacije okončam život.

Jeste li u kontaktu s unucima, oni su u Sarajevu?

- Češće sam ih posjećivao i viđao dok nije bilo ove pandemije. Zbog korone posjete tom domu su zbog bezbjednosti djece skroz ukinute. Čekam da popusti ova pandemija pa da ih ponovo vidim. I da objasnim ovima što me stalno pitaju hoću li ja uzeti svoje unuke, da shvate da moji unuci imaju svog živog oca, koji, normalno, hoće da ih uzme sebi. Davno je podnio zahtjev socijalnoj službi, ali mu ne dozvoljavaju dok potpuno ne izliječi ovisnost o opijatima.



Sarajevska raja

S kim od kolega održavate kontakt?

- Nažalost, Amira Bjelanovića Tule više nema, a najviše sam u kontaktu sa Zoranom Redžićem, Damirom Arslanagićem Arslom i Goranom Pršićem Masnim.



Suzana i Milić Vukašinović: Deset godina u braku. Privatna arhiva

Šta je danas s rokenrolom?

- Rok-muziku slušaju i sviraju uglavnom mladi čiji su roditelji iz tog miljea i koji su ih „zadojili“ rok-muzikom. Teško je donijeti mišljenje o novim rok-talentima. Njihovu muziku je teško čuti, jer ih nema u medijima.





Saradnja s Hankom na posebnom mjestu

Autor ste mnogih velikih hitova narodne muzike.

- U narodnu muziku ušao sam s Hankom Paldum i zajedno smo, s mojim pjesmama, napravili revoluciju u narodnoj muzici, tako da će mi saradnja s Hankom i pjesme “Voljela sam voljela“ i “Ja te volim“ ostati u sjećanju na posebnom mjestu.



Zašto je Isak Šabanović pjevao “Stipu gatibo“

Šta mislite o Isaku Šabanoviću, koji je u “Zvezdama Granda“ pjevao “Stipu gatibo“, pjesmu “Vatrenog poljupca“?

- Muzička takmičenja su, ustvari, traženja novih pop ili folk zvijezda. Takmičari pretežno pjevaju provjerene pop i folk hitove, ponekad i rok, kao što je Isak Šabanović, koji je odlično otpjevao “Stipu gatibo“. Ali to ne znači da on želi biti rok-pjevač, već je samo skrenuo pažnju na sebe tom pjesmom, a pretenduje, naravno, da bude pop-zvijezda.




Besmisleno i perverzno

U rijaliti više ne ulazim. Izgubili su svaki smisao i to trajanje po 10 mjeseci je besmisleno i perverzno, sa svim onim prostaklucima koje produkcija neće ni da sankcioniše. I fizičko nasilje prolazi, kaže Milić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.