IMPRESIVNI REZULTATI

"Venom 2" i Tom Hardi nadmašili original u BiH i nastavljaju nizati rekorde u svijetu

Samo u prva četiri dana prikazivanja film je pogledalo 8.500 gledalaca

Tom Hardi u ulozi Venoma. Sony Pictures

N. Aj.

18.10.2021

Nakon što je u prvom vikendu prikazivanja u Americi zaradio više od 90 miliona dolara postavivši rekord najboljeg kino otvaranja od početka pandemije, a u Rusiji ostvario treće najbolje otvaranje svih vremena, "Venom 2" protekli vikend započeo je sa prikazivanjem u većini ostatka svijeta, pa tako i BiH, te pri tome ostvario još nekoliko rezultata koje će teško biti dostići.

- U kino industriji rijetki su slučajevi kada nastavak neke franšize, ili komercijalno ili po ocjenama kritike ili publike, uspije premašiti uspjeh originala. A "Venom 2" uspio je oboje. Koliko je bh. publika sklona šarmu ovog anti-junaka pokazala je ovog vikenda pohrlivši u kino dvorane u velikom broju. Samo u prva četiri dana prikazivanja film je pogledalo 8.500 gledalaca, a zaradom na domaćim kino blagajnama ovaj nastavak nadmašio je čak uspjeh originala iz 2018. godine. Ovakav rezultat još je impresivniji kada se uzme u obzir činjenica da je ostvaren u otežanim uslovima još aktualne pandemije dok kina rade poštujući aktualne epidemiološke mjere - saopćeno je C2 Filma, zvaničnog zastupnika studija Sony za kino distribuciju u BiH.


Nastavak iz Marvelovog svijeta

No, osim po komercijalnom uspjehu, ovaj akcijski SF spektakl uspješniji je i po ocjenama onih koji su najbitniji. 

- Na jednoj od najpopularnijih i najutjecajnijih filmskih web stranica "Rotten Tomatoes", "Venom 2" trenutno drži visokih 84 posto po ocjenama publike te je i u tom segmentu pokazao premoć nad svojim prethodnikom. Gledajući globalno ovaj najnoviji nastavak iz Marvelovog svijeta tek na startu svoje kino distribucije prešao je zaradu od 283 miliona dolara te će sasvim sigurno u konačnici postati jedan od najprofitabilnijih kino naslova od početka pandemije. Stoga je za nadati se kako nećemo dugo trebati čekati na najavu snimanja "Venoma 3" - saopćeno je iz C2 Filma. 

Destruktivna misija

U režiji Endija Sekisa (Andy Serkis) "Venom 2" nastavlja pratiti Edija Broka (Eddie Brock) i Venoma, koje igra fenomenalni Tom Hardi (Hardy) dok pokušavaju pronaći način kako živjeti zajedno. I dalje domaćin simbiotu Venomu, novinar Edi Brok zapetlja se u priču s odbjeglim serijskim ubojicom Kletusom Kesidijem (Cletus Cassidy), njegovim simbiotom, Carnageom i budućom mladenkom Šrijek (Shriek). Kletus Kesidi uživa u slobodi i kreće u osvetničku destruktivnu misiju epskih razmjera usmjerenu protiv svih koji mu se nađu na putu.


"Venom" je na radost mnogobrojnih fanova 2018. godine napokon dobio prvo vlastito filmsko ostvarenje u režiji Rubena Flešera (Fleischer). Njegova priča nikako nije klasična priča o superjunacima već se radi o potpuno novom poimanju dobra i zla i o likovima koji su istovremeno i glavni junaci i glavni zlikovci. Lik Venoma 1988. godine osmislili su pisac Dejvid Mišelini (David Michelinie), te crtači Tod Mekfarlejn (Todd McFarlane) i Majk Zek (Mike Zeck).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.