IZBOR LJEPOTE

Nova Miss Universe je Indijka koja je bila glavna favoritkinja kladioničara

Harnaz Sandhu se predstavila kao snažna zagovornica jačanja položaja žena u svijetu

Harnaz Sandhu. Agencije

L. S. R.

13.12.2021

NA 70. Izboru za Miss Universe, koji je održan u Izraelu, pobijedila je 21-godišnja Harnaz Sandhu (Harnaaz) iz Indije.

Sandhu je iza sebe ostavila 79 djevojaka iz različitih zemalja. Titulu prve pratilje osvojila je Miss Paragvaja, dok je za drugu pratilju izabrana Miss Južne Afrike. Krunu Miss Universe Harnaz je uručila prošlogodišnja pobjednica Andrea Meca (Meza).

Harnaz se  predstavila kao snažna zagovornica jačanja položaja žena u svijetu. Inače radi kao glumica, a najveća inspiracija joj je Prijanka Čopra (Priyanka Chopra). U slobodno vrijeme bavi se jogom, plesom, kuhanjem, igranjem šaha i jahanjem.



Harnaz Sandhu. Instagram

Sandhu je bila glavna favoritkinja kladioničara za titulu Miss Universe. Već je dobro poznata u svijetu modelinga jer je posljednja pobjednica LIVA Miss Diva, a okrunjena je i titulom Miss Indije, što je jedna od najprestižnijih nagrada. Indija je posljednji put pobijedila na izboru za Miss Universe 1994. zahvaljujući Sushmiti Sen.

U top 16 ušle su predstavnice iz Amerike, Južne Afrike, Venecuele, Paragvaja, Filipina, Arube, Indije, Amerike, Velike Britanije, Japana, Bahama, Porto Rica, Paname, Singapura, Kolumbije i Francuske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.