SKUPLJAJU NOVAC

Holivudska glumica Mila Kunis: Ponosna sam što sam Ukrajinka, ovo što se događa je poražavajuće

Na ovom svijetu nema mjesta za ovakvu vrstu nepravednog napada na čovječanstvo, poručila je Mila u videu

Ešton Kučer i Mila Kunis. Agencije

L. S. R.

4.3.2022

Mila Kunis i Ašton Kučer (Ashton Kutcher) pokrenuli su "GoFundMe" kampanju za prikupljanje sredstava za Ukrajince.

- Dok svjedočimo hrabrosti Ukrajinaca, svjedočimo i nezamislivom teretu onih koji su odlučili otići na sigurno. Ovo prikupljanje sredstava predstavljat će pomoć izbjeglicama - poručio je par uz video koji su objavili na Instagramu. 

Odlučili su prikupiti 30 miliona dolara.

Ovim se povodom glumica oglasila prvi put nakon napada Rusije na njenu rodnu zemlju.

- Rođena sam u Ukrajini 1983. godine. U Ameriku sam došla 1991. i oduvijek sam se smatrala Amerikankom. Ponosna sam. Zahvalna sam na svemu što je ova zemlja učinila za mene i moju porodicu. Ali sada ne mogu biti ponosnija što sam Ukrajinka. Ovo što se događa u Ukrajini je poražavajuće. Na ovom svijetu nema mjesta za ovakvu vrstu nepravednog napada na čovječanstvo. Ukrajinci su jak i hrabar narod, ali to što ste jaki i hrabri ne znači da niste vrijedni podrške. Moramo podržati narod Ukrajine -  istakla je je glumica.


Ašton je dodao kako nikada nije bio ponosniji što je u braku s Ukrajinkom. Složio se kako je izuzetno važno pomoći Ukrajincima koji trpe zbog ruske invazije.

Glumac se i ranije javljao na društvenim mrežama i iskazao podršku Ukrajini. Nedavno je na Twitteru poslao poruku Rusima.

- Ako poznajete nekoga iz Rusije, nazovite ga i recite mu da im njihovi mediji lažu. Ukrajinci ne želi ratovati, samo ne žele Putinovu vladu i ne žele biti okupirani - napisao je glumac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.