ODRŽANO FINALE

Konstrakta pobjednica Beovizije, odlukom publike i žirija odlazi na Eurosong u Torino

Srbiju će predstavljati pjesmom "In Corpore Sano"

Pjevačica Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta. Nova.rs

L. K. P.

6.3.2022


Pjevačica Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta, odnijela je pobjedu sinoć na finalu "Pjesme za Evroviziju '22". Ona će Srbiju predstavljati pjesmom "In Corpore Sano" na najpopularnijem evropskom muzičkom takmičenju koje će se održati u maju u Torinu.

Konstrakta je publiku oduševila još u prvoj polufinalnoj večeri, pa su se nakon njenog nastupa nizali komentari na društvenim mrežama.


Iako prije samog nastupa nije bila toliko popularna, nakon izvođenja numere "In Corpore Sano" postala je favorit na takmičenju.

Kompozitor Dragoljub Ilić Ilke iz žirija dao je 12 poena Konstrakti, baš kao i novinarka Una Senić i kompozitor Vladimir Nikolov. Kompozitor Slobodan Marković najviše bodova dao je Sari Jo, dok je pjevačica Neda Ukraden, predsjednica žirija, dala maksimalan broj poena Zorji. Prema glasovima publika Konstrakta je takođe bila prva.

Stih "Umjetnica mora biti zdrava", pravi je hit na društvenim mrežama, a malo ko zna da je pjevačica koja je kao autsajder kročila na scenu "Beovizije" i napravila uspjeh, završila arhitekturu, te da je ponosna majka dvoje djece .

U finalu je nastupilo 18 izvođača. Publici su se predstavili Tijana Dapčević, Orkestar Ace Sofronijevića, Zoe Kida, Zejna, Gift, Gramofondžije, Sara Jo, Naiva, Čegi i Braća bluz, Biber, Zorja, Lift, Aca Lukasa, Konstrakta, Ivona, Angelina, Marija Mikić i Ana Stanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.