AUSTRALIJSKA GLUMICA

Na dodjeli nagrada u Londonu: Rebel Vilson Putinu pokazala srednji prst

Publika je odgovorila burnim aplauzom

Australijska glumica Rebel Vilson. AGENCIJE

A. O.

14.3.2022

Australijska glumica Rebel Vilson kritizirala je ruskog predsjednika Vladimira Putina dok je bila domaćin godišnje dodjele filmskih nagrada Britanske akademije uživo u Londonu, piše 1news.co.nz.

Putin se posljednjih sedmica suočio sa intenzivnim kritikama zbog svoje odluke da ničim izazvana napadne Ukrajinu. 


Buran aplauz

Smatra se da je do sada u borbama poginulo na hiljade ljudi, a agencija UN-a za izbjeglice kaže da je 2,6 miliona Ukrajinaca pobjeglo iz zemlje od 24. februara.

U jednom trenutku, kada je objašnjavala kako će nastup pevačice Emilije Džons pratiti dva prevodioca znakovnog jezika i razlike između njih, Vilson se našalila.

- Srećom, na svim znakovnim jezicima, ovo je gest za Putina prije nego što je dignula svoj srednji prst. Ovo je zamaglio BBC, koji je prenosio događaj.

Publika je na geg odgovorila burnim aplauzom.

Ovo nije bila jedina referenca na sukob koji je izrečen tokom dodjele nagrada.


Otvorio ceremoniju

Predsjedavajući BAFTA-e, Krišnendu Majumdar, otvorio je ceremoniju rekavši zajedno sa našim kolegama na Ukrajinskoj filmskoj akademiji, solidarni smo i nadamo se povratku u mir.

- Veoma smo zahvalni novinarima koji pokrivaju Ukrajinu, od kojih su mnogi članovi BAFTA-e. Naše misli su sa narodom Ukrajine, kao i sa onima koji su pogođeni drugim sukobima širom svijeta - dodala je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.