U 93. GODINI

Preminula Estele Heris, proslavila se u ulozi vječno nezadovoljne majke u Seinfeldu

Heris se kao Estele Kostanca prvi puta pojavila u četvrtoj sezoni "Seinfelda"

Estel Haris. Twitter

E. Ć.

3.4.2022

Američka glumica Estele Heris (Estelle Harris) preminula ga je u subotu u 93. godini, javio je "The Hollywood Reporter (THR). Heris se proslavila u ulozu vječno nezadovoljne majke Džordža Kostance (George Costanza) u seriji "Seinfeld". 

Heris se kao Estele Kostanca prvi puta pojavila u četvrtoj sezoni "Seinfelda", a njezin lik je gotovo odmah postao jedan od omiljenih među obožavateljima serije. Inače, lik je ime dobio prije nego što je Haris prihvatila ulogu.

Estele Konstanca poznata je po konstantnom prigovaranju svome sinu Džordžu i suprugu Frenku (Frank), a te su scene zbog njezine karakteristične boje glasa nerijetko najupečatljiviji dijelovi epizoda u kojima se pojavljivala. 

Heris se pojavila u ukupno 27 epizoda "Seinfelda", a vijest o njenoj smrti potvrdio je sin Glen Heris. 

Inače, glumačku karijeru je zapoečal u kasnim 40-im, a tokom karijere je ostvarila blizu 100 uloga. Osim uloge Estele Kostanca, ljubitelji filma pamte je i kao glas Krumpiroslave iz tetralogije "Priča o igračkama". Zapažene uloge odigrala je i u filmovima "This Is My Life" (1992.), "Out to Sea" (1997.) i "The Odd Couple II" (1998.).








Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.