GLUMICA I VODITELJICA

Nina Seničar napisala knjigu: Djevojčice, budite šta god poželite

Ova knjiga se bori protiv društvenih stereotipa koji nameću ženama da se bave samo određenim zanimanjima i poručuje djeci da će, ako vrijedno i marljivo rade, ostvariti bilo koji cilj - poručila je Seničar

Nina Seničar. Instagram

L. K. P.

6.4.2022

Glumica i voditeljica Nina Seničar (36) objavila je knjigu namijenjenu najmlađim čitaocima “Zvijezda Slavica”. Riječ je o slikovnici za djecu i roditelje, sa podsticajnim porukama i maštovitim ilustracijama Vaneta Kosturanova.

Ideju za priču o tri djevojčice koje znaju šta bi htjele da budu kad porastu, ali sumnjaju u svoje sposobnosti sve dok ih jedna zvijezda ne ohrabri, Nina je dobila jedne večeri dok je dvoipogodišnjoj kćerki Nori čitala knjigu.

- Čitala sam joj knjigu o uspješnim ženama koje su promijenile svijet i koje su nekada bile bebe. Poželjela sam da napišem knjigu koja će ohrabriti sve djevojčice da postanu šta god požele. Kroz lik Zvijezde Slavice, posvećen mojoj mami, ova knjiga se bori protiv društvenih stereotipa koji nameću ženama da se bave samo određenim zanimanjima i poručuje djeci da će, ako vrijedno i marljivo rade, ostvariti bilo koji cilj - poručila je Seničar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.