I ONDA JE NASTALO ROKANJE

Izudin Bajrović: Sarajevo su pod opsadom držali šup** i kukavice, ispucaše ono municije što su dobili i pobjegoše k'o p****

Neka umiru od granata, metaka, gladi, zime, ko ih j****, to su muslimani. I tako se to dešavalo skoro 4 godine, ističe glumac

Izudin Bajrović: Ne smjedoše krenuti na grad. Arhiva

Piše: L. S. R.

7.4.2022

Trideset godina od početka opsade Sarajeva jučer je obilježeno. Tim povodom  veoma otvorenim statusom na Facebooku oglasio se glumac Izudin Bajrović.

- Znači, pripremala se opsada Sarajeva, od 4.4. navečer počele su padati granate na Sarajevo, uglavnom na Stari grad. Bile su demonstracije i sve što se oko njih dešavalo. Dječija ambasada iz Međaša (to su bili onaj advokat, ne mogu mu se imena sjetiti- Tomić, ili tako nešto i onaj glumac što je igrao Fistika, Mičić, mislim) imali su ured u UNITIC-u i pravili su spiskove za evakuaciju, avionima i autobusima. 

Na spiskovima su bile uglavnom žene srpske nacionalnosti, koje su izvodile svoju djecu iz grada. Često su ta djeca imala preko 30 i 40 godina, a majke 70-80. Ja sam kod tog svog kolege Mičića pokušao urgirati da na spisak stavi i moju trudnu ženu, međutim nije je uvrstio, jer je ona Bošnjakinja, a ta dječija ambasada nije vodila računa o Bošnjacima. I do 2.5. iz grada je izišao skoro svako ko je trebao izići, znači većina Srba i Hrvata. Neki su i ostali, nekima sam i ja kasnije pomogao da iziđu, svaka ptica svome jatu. I onda je nastalo rokanje, znači sve što je ostalo unutra je meta, nema biranja, koliko god ubijemo bar 90 posto su Bošnjaci. 


Objava Izudina Bajrovića. Skrinšot

Neka umiru od granata, metaka, gladi, zime, ko ih j****, to su muslimani. I tako se to dešavalo skoro 4 godine. I na kraju ispadoše kukavice, ne smjedoše krenuti na grad, nego iz rovova po obroncima, uz bocu brlje i Super filter, ispucaše ono municije što su dobili i pobjegoše k'o p****.Ja kao jedan od onih koji su preživjeli tu opsadu mogu reći, vrlo argumentovano, da su Sarajevo pod opsadom držali šup** i kukavice. A oni sa početka priče, što ih je dječija ambasada evakuirala iz Sarajeva, koji su imali elitne poslove i elitne stanove po Sarajevu, sad žive po vukojebinama. I drago mi da se moja trudna žena nije uspjela evakuirati i da se moja kćerka rodila u tom opkoljenom Sarajevu - obajvio je Bajrović na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.