IZA KULISA

Čola ima fakultet, Brega studirao ali nije završio, šta je s Halidom: Evo koji pjevač ima zanat metaloglodara

Hanka završila trgovačku, a Islamović tekstilnu školu

Zdravko Čolić. Avaz

Piše: L. S. R.

22.4.2022

Mada škola i diploma, posebno u današnje vrijeme, nisu garancija ni uspjeha ni znanja, publiku je uvijek zanimalo koje diplome u svojim ladicama čuvaju popularne pjevačice i pjevači.


Goran Bregović (72) upisao je studij filozofije i sociologije u Sarajevu, no nije došao do diplome. Avaz

Odličan đak

Zdravko Čolić (71) jedan je od rijetkih na muzičkoj sceni koji nisu odustali od obrazovanja uprkos uspješnoj karijeri. On ima diplomu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

- Drago mi je što imam završen fakultet. Bio sam odličan đak u osnovnoj školi i gimnaziji, a u socijalizmu u kojem smo tada živjeli bilo je normalno da ambiciozan čovjek završi fakultet. Da mi život nije krenuo drugim pravcem, vjerovatno bih otišao dalje u priči o školovanju. Trebao sam dati još dva ispita i predati magistarski rad - izjavio je Čola svojevremeno.

Severina Vučković (50) pohađala je Srednju bibliotekarsku školu, a u trećem razredu upisala je Muzičku školu “Josipa Hatzea”, koju nikad nije završila, jer je otišla na prvu turneju u Australiju.

Dino Merlin (59) završio je Srednju mašinsku školu, dok Halid Bešlić (68) ima tesarski zanat. Goran Bregović (72) upisao je studij filozofije i sociologije u Sarajevu, no nije došao do diplome.


Srednja škola

Severina. Instagram

Hanka Paldum (66) završila je trgovačku školu, a Halid Muslimović (61) zanat metaloglodara. On je 2003. upisao i završio četvrti stepen svog zanata u Banjoj Luci.

Nives Celzijus (40) završila je 13. gimnaziju u Zagrebu, Osman Hadžić (55) elektrotehničku školu u Cazinu, a Alen Islamović (64) tekstilnu školu u Bihaću.

Dino Merlin (59) završio je Srednju mašinsku školu. Avaz

Diploma iz Milana

Saša Lošić Loša (57) završio je Prvu gimnaziju u Sarajevu, koju je i opjevao. Upisao je i studij industrijskog dizajna na sarajevskoj Akademiji likovnih umjetnosti, no nije ga završio.

Fuad Backović Deen (40) upisao je Ekonomski fakultet, no zbog studija modnog biznisa ipak je napustio Sarajevo i preselio se u Milano, gdje je studirao na Institutu „Marangoni“. Po završetku studija stekao je zvanje diplomiranog strate

Hanka Paldum (66) završila je trgovačku školu. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.