STRAVA I UŽAS

Ispovijest mlade manekenke: Agencija me častila drogom i alkoholom kako bih radila

Često sam se pojavljivala na snimanjima bez da sam to željela, rekla je manekenka

Loti Mos. Arhiv

A. Z.

29.4.2022

Manekenka Loti Mos (Lottie Moss) koja je ujedno i polusestra supermodela Kejt Mos (Kate) poznata je po svom kontroverznom ponašanju, a sada je otkrila i šta bi mogao biti uzrok toga.

Loti i Kejt nemaju sasvim običan sestrinski odnos, a iako ova mlada manekenka tek isprobava ono što je Kejt nekada živjela, često nailazi na neodobravanje svoje polusestre.

Sada je u jednom intervjuu Loti otvoreno progovorila o svojoj zavisnosti, priznavši kako je često bila primorana da “radi protiv svoje volje”.

- Često sam se pojavljivala na snimanjima bez da sam to željela. Isplakala bih dušu, a oni su mi govorili "sad ćemo ti srediti drogu, možeš popiti koje piće i onda će ti biti bolje". Bilo je kao "snimićeš ovo, trijezna ili ne”, pojasnila je Loti koja je potpisala ugovor sa jednom od najboljih britanskih manekenskih agencija.


Loti Mos. Arhiv

Loti je priznala kako je mislila da je to sve normalno. Odlazila je na zabave iscrpljena, a droga je bila jedini način da to uspije.

- Bila sam na jednom događaju u Rimu gdje sam se u hotelu plačući šminkala. Bilo je jako loše, a oni su samo došli i rekli mi "moraš biti dolje za sat vremena”, prisjetila se Loti, pa dodala: “Mislim da nema puno ljudi u toj industriji kojima je stalo do moje dobrobiti. Drogiranje nije normalna stvar i to ne bi trebala biti svakodnevnica u našem svijetu”.

Ranije, Loti je bila na klinici za rehabilitaciju odakle je postavljala golišave fotografije koje su vrlo smetale njenoj sestri, a mlada manekenka priznala je kako i dalje osjeća konstantan pritisak da bude poput nje.

- Kejt i ja nikad nismo bile toliko bliske, tako da nikad nismo pričale o njenoj mladosti dok nisam otišla na rehabilitaciju. No, kasnije mi je bila velika podrška - rekla je Loti.

Loti koje je sada “čista”, odlučila je napustiti manekensku agenciju, a napravila je profil na stranici za odrasle "OnlyFans".

 - Nisam se baš najbolje provela tamo, izgubila sam sebe. Nakon rehabilitacije morala sam se riješiti svega što me je sputavalo, a jedna od tih stvari bila je i agencija -  zaključila je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.