POPULARNI GLUMAC

Džejson Momoa boravio u Rimu: Jednim potezom naljutio brojne Italijane

Naime, na Instagramu je objavio fotografije iz Sikstinske kapele, gdje je fotografiranje strogo zabranjeno

Džejson Momoa boravio u Rimu znob snimanja filma "Fast X". Arhiva

H. J. I.

16.5.2022

Jedan od najpopularnijih svjetskih glumaca Džejson Momoa (Jason) boravio je u Italiji zbog snimanja filma "Fast X", desetog dijela filmske sage "Brzi i žestoki". Međutim, Momoa je jednim svojim potezom naljutio mnoge Italijane. 

Naime, na Instagramu je objavio fotografije iz Sikstinske kapele, gdje je fotografiranje strogo zabranjeno. 

Fanovi su ga ubrzo napali u komentarima te podsjetili da je posjetiteljima zabranjeno fotografirati se ili snimati videozapise u Sikstinskoj kapeli.

"Nije fer, očito se slavni i bogati mogu samo fotografirati", "Svim ostalim je zabranjeno fotografiranje u kapeli, možda su ga se samo bojali", "Ovo nije pošteno", "Jasno piše da je fotografiranje strogo zabranjeno", nizali su se komentari.

Glumac se naposljetku ispričao u videu.

- Ovo je moj posljednji dan u Rimu i jednostavno volim vas i Italiju. Ako ste pomislili da ne cijenim vašu kulturu, vjerujte da mi to nije bila namjera - rekao je i pojasnio da su se, po dolasku u kapelu s njime željeli fotografirati obožavatelji, na što je pristao, te je dodao: 

- Pitao sam za dopuštenje, smatrajući to ispravnim. Nikada ne bih napravio nešto čime bih iskazao nepoštovanje prema nečijoj kulturi. Ispričavam se ako sam to napravio. Nije mi bila namjera. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.