LOŠI ODNOSI

Bivša menadžerka tuži Riki Martina: Zbog mene je zaradio milione, a nije mi ništa platio

Rebeka tvrdi da mu je i život i karijeru dovela u red

Riki Martin. Arhiva

A. Z.

1.7.2022

Bivša menadžerka Rikija Martina (Ricky) riješila je da tuži pjevača. Naime, kako tvrdi, on je “potpuno i zlonamjerno” odlučio da joj ne isplati tri miliona dolara, koje smatra da je zaslužila.

U pravnim dokumentima Rebeka Draker (Rebecca) navodi da je zastupala pjevača u periodu 2014-2018, te da ju je on ponovo angažirao nakon dvogodišnje pauze, tačnije u maju 2020. godine, kada je njegov život, kako je navela, “privatno i profesionalno bio u previranju”.

Rebeka tvrdi da mu je i život i karijeru dovela u red, rješavala njegove ugovore vezane za snimanje pjesama, turneje i dogovarala sponzorstva, te mu pomogla da zaradi milione dolara na nedavno održanoj sjevernoameričkoj turneji sa kolegom Enrikeom Iglesijasom.


Ona dodaje da ga je zaštitila 2020. godine kada mu je prijetio prekid karijere tako što je angažirala vrhunske advokate koji su riješili stvar, a Riki je iz cijele priče izašao neoštećen.

Drakerova navodi da joj Martin nije dao proviziju u iznosu od tri miliona dolara na početku njegove karijere. Izjavila je da ju je manipulirao i lagao je, što ju je na kraju prisililo da odustane od saradnje u aprilu ove godine. Navodno joj je pjevač i prijetio, te tjerao da potpiše ugovor o tajnosti, što je ona odbila.

Ona sada tuži pjevača za tri miliona dolara, plus sudsku odštetu. Pjevač se nije oglašavao o ovom slučaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.