PREGOVORI U TOKU

Snimljene dvije pilot-epizode: Kupuje li hrvatski RTL bh. seriju "Mimina kuhinja"

U glavnoj ulozi našao se Jasmin Geljo, koji je tumačio lik nezaboravne Mime Šiš u „Audiciji“

Sa snimanja serije. Facebook

Piše: L. S. R.

27.7.2022

„Mimina kuhinja“ radni je naziv nove bh. serije koja se snimala krajem septembra i početkom oktobra 2020. godine u Sarajevu, a sada je na tržištu.


Ko glumi

Tokom snimanja niko iz tima nije želio izlaziti u javnost s informacijama, a sada je producent Adnan Mundžić otkrio da su u toku pregovori s hrvatskom televizijskom kućom RTL o otkupu serije.

- Snimljene su prve dvije epizode „Miminog svijeta“, a nastavak bi trebao uslijediti kada se završe pregovori - govori nam Mundžić.

Glavnu ulogu u seriji tumači Jasmin Geljo. Bh. glumac s adresom u Kanadi utjelovio je lik nezaboravne Mime Šiš u „Audiciji“, a sudeći prema nazivu nove serije, može se očekivati nastavak Miminog TV života.

U glumačkoj ekipi su i Muhamed Hadžović, Milan Pavlović, Belma Salkunić i drugi.


Poslovna tajna

Jasmin Geljo na snimanju. Facebook

- U BiH sam u kontaktu s mnogima, a u posljednje vrijeme, najviše sam u kontaktu s Adnanom Mundžićem, svojim drugom i menadžerom za Evropu, jer pripremamo neke zajedničke projekte o kojima vam ne smijem ništa reći iz dva razloga.

Prvi razlog je poslovna tajna, a drugi - prebio bi me... Šalim se, stvarno je poslovna tajna. Čut će se, nadam se uskoro, i po dobrom - bila je Geljina reakcija prošle godine na priču o novim projektima.


Ne može koncert...

Kada je 28. septembra 2020. godine počelo snimanje „Mimine kuhinje“, dok je uveliko trajala pandemija koronavirusa, Mundžić je poručio:

- Ne mogu koncerti i festivali, može igrana serija. Jučer pala prva klapa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.