21. NOVEMBRA U BKC-U

Izložba Milomira Kovačevića Strašnog o koncertu legendarnog Brusa Dikinsona u Sarajevu ratne 1994. godine

Izložba će biti dostupna za posjetioce do 26. novembra svaki dan od 10 do 20 sati

Brus Dikinson u Sarajevu 1994.. Milomir Kovačević Strašni

N. Aj.

16.11.2022

Bosanski kulturni centar KS najavljuje izložbu Milomira Kovačevića Strašnog pod nazivom "Bruce Dickinson, live, BKC Sarajevo, 14. decembar 1994.".

Izložba će biti otvorena u ponedjeljak, 21. novembra u 19 sati u Bosanskom kulturnom centru (BKC). Program se dešava pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo u okviru obilježavanja 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Radi se o prvom javnom izlaganju originalnih fotografija nastalih na, sada već legendarnom koncertu, koji je britanska hevi metal zvijezda Brus Dikinson (Bruce Dickenson) održala u sarajevskom BKC-u sredinom decembra 1994.

Plakat izložbe. BKC

Publika će imati priliku da kroz objektiv jednog od najboljih sarajevskih fotografa, koji je u međuvremenu ostvario i impozantnu međunarodnu karijeru, doživi dio atmosfere koja je te davne 1994. godine vladala u velikoj dvorani BKC-a za vrijeme nastupa pjevača legendarnog hevi metal benda "Iron Maiden". Kao predgrupe na koncertu su nastupili tada popularni sarajevski rok bendovi "Sikter" i "Almanah".

Izložba će biti dostupna za posjetioce do 26. novembra svaki dan od 10 do 20 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.