OBJAVLJENA LISTA

Magazin "People" odlučio: Ovo su osobe 2022. godine

Metju Mekonahej, Mila Kunis, Kuinta Brunson i Dženifer Hadson istakli su se svojim humanitarnim radom

Metju Mekonahej na naslovnici "Peopela". Instagram

L. S. R.

1.12.2022

Magazin "People" objavio je listu slavnih osoba koje zaslužuju titulu osoba godine, a na njoj su se našli jedan muškarac i tri žene.

Kako su objasnili, glumac Metju Mekonahej (Matthew McConaughey,) glumica Mila Kunis, dobitnica Emija Kuinta Brunson (Quinta) i pjevačica Dženifer Hadson (Jennifer Hudson) istakli su se svojim humanitarnim radom i nesebičnim pomaganjem drugima u 2022.

"Kad je rodni grad Mekonaheja bio pogođen masovnom pucnjavom u maju, pri čemu je stradalo devetnaestero djece i dvoje zaposlenika škole, glumac i njegova supruga brzo su se vratili u Uvalde.

Nisu imali plan: samo su počeli razgovarati s porodicama žrtava i odmah su vidjeli koliko roditelji žele da životi njihove djece budu važni. Kako bi potaknuli reforme o posjedovanju oružja, par je zastupnicima u američkom Kongresu iznio prijedloge za usvajanje nacrta zakona o ograničavanju pristupa oružju. Mjesec dana kasnije zakon je usvojen", piše "People".



Brunson je zaslužna za dokumentarnu seriju "Abbott Elementary". Željela je stvoriti serijal koji će premostiti generacijske podjele i koji će natjerati nju i njene roditelje i bake i djedove da se smiju istim šalama.

S njenim novim tok šouom misija Dženifer Hadson željela je "stvoriti platformu za sve, tako da svi imamo mjesto gdje se osjećamo uključenima". Ona je emisiju pokrenula nakon što je u dobi od 41 godine postala najmlađa žena koja je postigla status EGOT (odnosno osvojila je nagrade Emi, Gremi, Oskar i Toni).

Nakon ruske invazije na Ukrajinu glumica Mila Kunis odmah je odlučila pomoći unesrećenim ljudima u svojoj rodnoj državi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.