ISPOVIJEST LEGENDE

Entoni Hopkins slavi 47. trijeznu godinu: Ja sam liječeni alkoholičar

Budite dobri prema sebi

Entoni Hopkins. Instagram

L. S. R.

31.12.2022

Legendarni glumac Entoni Hopkins (Anthony, 84) proslavio je 47. godinu otkako je trijezan. Za tu je priliku snimio kratki video u kojemu je podijelio nekoliko svojih misli o alkoholizmu, ali i općenito o životu.

- Samo želim svima poželjeti sretnu Novu godinu i također reći da danas slavim 47. trijeznu godinu. Ovo je poruka koja nije teška, ali se nadam da će biti korisna. Ja sam liječeni alkoholičar i znam da ima ljudi koji se bore. U ovo doba otkazivanja, mržnje i bez kompromisa, djece koja su maltretirana, kažem: "Budite dobri prema sebi. Budite ljubazni. Držite se dalje od toksičnih ljudi. Živite svoj život. Budite ponosni na svoj život" - poručio je Hopkins.


Prisjetio se u koliko je očajnoj situaciji bio prije gotovo pet desetljeća, prije nego što se otrijeznio. Kaže da mu tada "vjerojatno nije preostalo dugo živjeti", ali da je konačno jedan dan priznao da nešto nije u redu.

- Nisam shvaćao da je to neka vrsta stanja - mentalno, fizičko, emocionalno stanje koje se zove alkoholizam ili ovisnost. I nisam stručnjak za droge - nisam stručnjak ni za što. Ne znam ništa. Osim toga da sam našao život u kojem me nito ne maltretira - rekao je glumac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.