ZAKAZANA ZA 6. MAJ

Omiljeni muzičari kralja Čarlsa III odbili da mu pjevaju na krunidbi

Kralja su odbili Adel i Ed Širan

Kralj Čarls III. AP

H. J. I.

19.2.2023

Krunidba kralja Čarlsa III zakazana je za 6. maj, ali još uvijek nije poznato ko će nastupiti u muzičkom dijelu programa.

Iako su već poslane prve pozivnice za muzičare koje bi kralju u čast trebali nastupiti dan nakon službene krunidbe, i to u dvorcu Vindsor, stigle su i prve odbijenice.

Kako otkriva britanski Sunday Mail, na spisku muzičara koji su bili želja samog kralja Čarlsa III, našla su se mnoga poznata imena, a među njima su i Adel i Ed Širan (Sheeran) koji su pozive već odbili.

- Kralj je predložio koga bi želio da pjeva za njega i na toj su listi i Adele i Ed. Bila mu je velika želja da budu na koncertu. U organizaciji postoji tim koji je zadužen za stupanje u kontakte sa zvijezdama, pa su tako poslali upit i njima, no odgovor je bio da su zauzeti, što je veliko razočaranje za sve. Oni su titani showbiz industrije, i uz to i Britanci poznati u cijelom svijetu. Ovo je veliki propust i šteta - rekao je izvor blizak organizatorima krunidbe.

Ed Širan ima koncert 6. maja u Teksasu, zbog čega je opravdano spriječen doći u Vindsor, no Adel službeno nema ništa tih dana zakazano, budući da njeni koncerti u Las Vegasu završavaju 25. marta.

Zasad su nastupe potvrdili Lionel Riči (Richie), kao i Spajs Girls (Spice Girls), no hoće li s njima nastupiti i Viktorija Bekam (Victoria Beckham) nije poznato.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.