JAVNOST ŠOKIRANA

Čarls unaprijedio navodnu sinovu ljubavnicu i njenog muža

Markiz će sada služiti kao kraljev lord u čekanju, piše Express.co.uk.

Kralj Čarls i Kamila. Instagram

L. S. R.

27.3.2023

Kralj Čarls (Charles) uspio je jednim potezom šokirati britansku javnost kada je, nakon mjeseci šuškanja o tajnoj vezi njegovog sina Vilijama (Wiliam) i lijepe  Sare Rouz (Sarah Rose), markize od Cholmondeleyja, odlučio nagraditi nju i njenog muža te im je ponudio nove titule.

Historija se ponavlja

Zbog svega se mogu pročitati komentari da se historija ponavlja, jer ono što je kralj nekad radio princezi Dajani (Diana), sada radi svojoj snahi Kejt Midlton (Kate Middleton).

Inače, sedmi markiz od Cholmondeleyja, Dejvid (David) i njegova supruga Sara prvi su susjedi princa Vilijama i Kejt  na imanju Sandringham. Kralj im je sada ponudio nove titule u kraljevskoj porodicu, odnosno unaprijedio je par.

Princ Vilijam i Kejt Midlton. BAFTA

Markiz će sada služiti kao kraljev lord u čekanju, piše Express.co.uk. Na novom mjestu Dejvid će prisustvovati važnim državnim i kraljevskim prilikama i predstavljati monarha na službenim događanjima kada bude pozvan.

Markiz, koji je također filmski reditelj, živi sa svojom suprugom u Houghton Hallu u Norfolku okruženom s 1.000 hektara nepregledne zelene površine.

Šamar snahi

Čarlosov potez je šamar njegovoj snahi jer je, prema mišljenju ljudi, ponovno uzdigao ljubavnicu kao što je to nekad radio s Kamilom (Camilla) dok je bio u braku s princezom Dajanom.

Odluka je posebno problematična jer dolazi samo mjesec dana nakon ogromnog skandala za Dan zaljubljenih kada su Vilijam i Sara viđeni na intimnoj večeri, a tom prilikom princ joj je navodno poklonio bisernu ogrlicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.