"TRAŽIT ĆU TE PO GRADU"

Novinar iz Srbije tvrdi: Vlado Georgiev me je vrijeđao

Znači, samo si mi ti falio, samo ste mi vi falili, rekao je Georgiev

Vlado Georgiev: Uputio prijetnje. Instagram

A. O. / Nova.rs

11.4.2023

Popularni pjevač iz Crne Gore Vlado Georgiev navodno je vrijeđao novinara portala Nova.rs nakon što ga je pitao za njegov privatni biznis o kojem javnost do sada nije znala.

Ovaj portal je najprije objavio da je Georgiev 2020. godine otvorio firmu "Dunav Cargo", koja se bavi riječnim prijevozom tereta.

U finansijskom izvještaju navedeno je da je firma tokom 2021. ostvarila zaradu od 305 hiljada eura. Izvještaj za 2022. još nije poznat.

Vrijeđanje i psovanje

Prema tvrdnjama novinara, pjevač je počeo vrijeđati i psovati mu nakon što je zatražio komentar o njegovoj novoj firmi.

- Molim te, nemoj da ulaziš u ovu igranku sa mnom. Nemoj da mi se user**aš u život da ne bi bilo problema, razumiješ. Znači, molim te, kao čovjeka te molim. Napravit ću se da nisam vidio ovaj mail. Nastaviš li ovako da mi dr**š te podatke i da mi roviš po životu tražit ću te po gradu. Jesi li razumio? Ne znam da li si me razumio. Znači, samo si mi ti falio, samo ste mi vi falili. Molim te kao čovjeka, samo mi reci da li si me shvatio – kazao je.

Sačuvan audiosnimak

Novinari Nova.rs dodali su da su sačuvali audiosnimak ovog telefonskog poziva, da ih prijetnje nisu uplašile te da su tekst, u potpunosti zasnovan na činjenicama i javno dostupnim podacima, objavili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.