AFERU PRETVORILE U BRAK

Slavne ljubavnice koje su na kraju postale zakonite supruge

Džulija Roberts bila je ljubavnica Denija Modera koji se zbog nje razveo, a u braku su od 2002.

Džulija Roberts i Deni Modera. Instagram @_spletniki__

7.5.2023

Brojne preljubničke afere u svijetu poznatih i slavnih punile su medijske stupce, a akteri jedne od najpoznatijih afera su vojvoda i vojvotkinja od Kornvala. Čarls (Charles) i Kamila (Camilla) upoznali su se 1970. godine na jednoj polo utakmici.

Peti Skalfa (Patty Scialfa) bila je ljubavnica Brusa Springstina (Bruce Springsteen), a u braku su od 1991. Anđelina Đoli (Angelina Jolie) i Bred Pit (Brad Pitt) na filmskoj projekciji 2005. godine, nekoliko dana prije nego je Dženifer Aniston (Jennifer)  podnijela zahtjev za razvod. Džulija Roberts (Julia) bila je ljubavnica Denija Modera (Danny) koji se zbog nje razveo, a u braku su od 2002. Žizel Bindhen (Gisele Bundchen) bila je ljubavnica Toma Bredija (Brady) od kojeg se prošle godine razvela nakon 13 godina braka


- Osim što su voljeli isti sport, imali su i jednak smisao za humor. Moja prabaka je bila ljubavnica tvog pradjeda. Osjećam da imamo nešto zajedničko, dobacila mu je Kamila prilikom prvog susreta.

Ubrzo su započeli vezu koju ja Kamila željela okruniti brakom, ali Čarlsu se nije žurilo. Otišao je na služenje vojnog roka u Britanskoj mornarici, a Kamila nije imala namjeru čekati svog princa i zaručila se za Endrua Parkera Boulsa (Andrew Bowles) koji je prije toga bio u vezi s Čarlsovom sestrom, princezom Anom (Anna).

Vjenčali su se u julu 1973. godine, a u decembru 1974. dobili svoje prvo dijete, sina Toma. Njegov kum postao je princ Čarls. U nadolazećim godinama njegovali su blisko prijateljstvo.

Krajem 80-ih monarhija počinje vršiti pritisak na Čarlsa, prijestolonasljedniku je krajnje vrijeme za brak i počinje traženje podobne supruge za princa.

Pronašli su je u Dajana Spenser (Diana Spencer), stidnoj 19-godišnjoj dadilji i asistentici odgajatelja u vrtiću. Čarls i Dajana vidjeli su se samo 13 puta prije nego ju je princ službeno zaprosio. Vjenčali su se 29. jula 1981. na grandioznoj ceremoniji koju je putem televizijskog prijenosa pratilo više od 750 miliona ljudi širom svijeta. Njihovo prvo dijete, princ Vilijam (William), stigao je na svijet 1982. godine, a princ Hari (Harry) rodio se 1984. godine.

Bračna sreća mladog para bila je kratkog vijeka. Čarls jednostavno nije volio svoju suprugu, a onda je 1986. započeo aferu sa svojom starom ljubavi, Kamilom.


Iako se o aferi dugo šuškalo u kuloarima, službena potvrda stigla je 1993. godine kada su u javnost dospjeli transkripti njihovih privatnih razgovora i telefonskih poruka.

Netom prije ovog skandala, Čarls i Dajana objavili su da se rastaju, a Kamila je razvod od Endrua Parkera Boulsa najavila tek 1995. godine. Iste godina Dajana je novinaru Martinu Baširu (Bashir) dala legendarni intervju u kojem je na pitanje je li Camilla bila povod razvodu dala jednostavan odgovor: U ovom braku bilo nas je troje, bila je to mala gužva.

Njezin razvod od Čarlsa finaliziran je 1996. godine, a godinu dana nakon toga princ je Kamili u svom domu organizirao proslavu 50. rođendana. Mjesec i pol dana kasnije, princeza Dajana poginula je u saobraćajno nesreći u Parizu.

Iako je prvotno planirao javnost što prije upoznati s činjenicom da je sada u vezi s Kamilom kako bi omekšao srca Britanaca koji su uglavnom bili na Dajaninoj strani, smrt princeze promijenila je njegove planove.

Svoje prvo javno pojavljivanje odradili su u januaru 1999. na rođendanu Kamiline sestre, a iste godine otputovali su na odmor u Grčku s Vilijamom i Harijem. U februaru 2005. godine objavljeno je da su se Kamila i Čarls zaručili, a mala ceremonija vjenčanja održana je 8. aprila. Tog dana jedna od najpoznatijih ljubavnica svih vremena postala je Čarlsova zakonita supruga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.