OVO JE NJENA PRIČA

Marta Stjuart ispisala historiju: U 81. godini završila na naslovnici čuvenog časopisa

Tvrdi da nije imala nijednu plastičnu operaciju

Marta Stjuart na naslovnici "Sports Illustrated". Instagram

N. Aj.

15.5.2023

Osamdesetjednogodišnja Marta Stjuart (Martha Stewart) završila je na naslovnici novog broja magazina „Sports Illustrated“. Time je ispisala historiju kao najstariji model koji se našao na jednoj ovakvoj naslovnici.

Kako se pripremala za snimanje i u čemu su male cake njenog izgleda, otkrila je gostujući u emisiji "Today". Ona je jedna od onih slavnih ličnosti koja godinama intrigira javnost.

- Nisam se izgladnjivala, ali nisam jela hljeb i tjesteninu nekoliko mjeseci. Išla sam ranije na pilates svaki drugi dan i to je bilo super. Još idem na pilates svaki drugi dan jer je to sjajno. Jednostavno živim uredan život, dobra ishrana, vježbanje, njega kože... - rekla je.

Marta se za svoj sjajan izgled zahvalila i genetici ističući da je njena majka uvijek nosila samo bikini na plaži. Pirčajući o svojoj rutini, otkrila je da svakog jutra pije sok od zelenog povrća.

- Mislim da bi svi trebalo da razmišljamo o dobrom životu, uspješnom životu, a ne o starenju. Sve vezano sa starenjem je tako dosadno, znate šta mislim - poručila je Stjuart.

Ona tvrdi da nije imala nijednu plastičnu operaciju.

Marta Stjuart je američka biznismenka, spisateljica, kuharica, televizijska ličnost, bivša manekenka i osuđena prijestupnica.

Osnovala je „Martha Stewart Living Omnimedia“, imala je uspjeha u raznim poduhvatima, u koje su spadali izdavaštvo, emitovanje, trgovina i e-trgovina. Autorica je više bestselera i izdavača magazina „Martha Stewart Living“.

Prije 19 godina osuđena je zbog optužbi vezanih za slučaj trgovanja akcijama farmaceutske kompanije „ImClone Systems“. Pričalo se da će se time okončati njeno medijsko carstvo, ali je ona 2006. vratila profitabilnost kompaniji. Ponovno se pridružila upravnom odboru „Martha Stewart Living Omnimedia“ 2011. godine i postala predsjednica kompanije 2012. godine.

Marta Stjuart rođena je u Nju Džerziju, kao drugo od šestero djece, u porodici srednje klase, dok je porijeklom iz Poljske.

Kada je Stjuart imala 10 godina, radila je povremeno kao dadilja čuvajući djecu Majkija Mantlija, Jogija Bera i Džil MekDugala, igrača Njujorkških Jenkija. Mantliji su imali četiri sina, za koje je Stjuart organizovala rođendanske zabave. Rano je počela da se bavi manekenstvom. Pojavljivala se tada i u TV reklamama.

Majka ju je naučila brojnim vještinama, između ostalog, kuhanju i šivenju. Kasnije je naučila procese konzerviranja dok je bila u posjeti baki i djedu u Njujorku. Njen otac je volio baštovanstvo i učio ju je tome. Marta je bila aktivna u mnogim vannastavnim aktivnostima, kao što su bile školske novine i umjetnički klub. Završila je srednju školu u Natliju. Pohađala je Barnard Koledž. Da bi platila školarinu, radila je kao model za „Chanel“. Tokom studiranja upoznala je Andrjua Stjuarta (Andrew), pravnika sa Jejla, sa kojim se vjenčala 1961. godine. Diplomirala je historiju i arhitekturu.

Ona se zabavljala s čuvenim glumcem Entonijem Hopkinsom (Anthony Hopkins). Ali, nakon što je pogledala film "Kad jaganjci utihnu" u kojoj on igra glavnu ulogu, odlučila je da pobegne iz te veze jer nije mogla da prestane da ga povezuje sa likom Hanibal Lektora (Hannibal Lecter).

Bila je u vezi s milijarderom Čarlom Simonijijem (Charles Simonyi), koji je radio u „Microsoftu“ i bio šef njihove softverske grupe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.