FILIPINI

"Avazov" vremeplov: Mostarka Dženita Dumpor je 2007. godine predstavljala našu zemlju na takmičenju Miss planete Zemlje

Djevojke su bile pod stalnim nadzorom stručnjaka

Dženita Dumpor. Printscreen

H. J. I.

22.5.2023

U novembru 2007. godine našu zemlju je na prestižnom takmičenju Miss planete Zemlje predstavljala Dženita Dumpor iz Mostara. Te godine se takmičenje održavalo na Filipinima. 

U nastavku pročitajte kako smo izvještavali te godine o takmičenju Miss planete zemlje. 

Sudeći prema informacijama koje stižu sa Filipina, 18-godišnja Mostarka Dženita Dumpor ima velike šanse ponoviti uspjeh Džejle Glavović iz 2002. godine, kada je osvojila prestižnu titulu Miss planete Zemlje.

Nekadašnja šlanica „Mostarskih kiša“, danas „SFW Studia Fashion“, na Filipinima je već dvije sedmice i prema riječima njene menadžerice i mentorice Amele Radan, Dženita uživa naklonost i velike simpatije organizatora i takmičarki.

- Dženita ima velike izglede da BiH ponovo dovede do samog vrha. Proteklih dana je neočekivano dobro prezentirala svoju zemlju. Govorila je o bogatstvu i ljepotama BiH, predstavila je snagu naših rijeka, kao i Neretve, sa koje ona i potječe, Une, Drine... Govorila je o tradiciji našeg naroda, svojim lijepim glasom, odjevena u narodnu nošnju otpjevala je i Šantićevu „Eminu“, na aukciji je svoj grad Mostar predstavila na predivnom bakrorezu... Na Filipinima se svakodnevno održavaju razna takmičenja i ono što je najvažnije, Dženita je od stotinu djevojaka među prvih 10 - ističe Radan.

Mostarka Dženita Dumpor predstavljala našu zemlju na takmičenju Miss planete Zemlje. Avaz

Zbog dobre prezentacije BiH, Dženiti su ponudili da ostane na Filipinima te da na isti način prezentira i ciljeve ovog izbora, a to su zaštita i očuvanje planete.

- Djevojke su pod stalnim nadzorom stručnjaka i stalno dobivaju bodove koji utječu na krajnji plasman. Ocjenjuje se njihovo ponašanje, druženje s ostalim djevojkama, odnos prema prirodi...- ističe Radan.

Priprema s profesorima

- Zahvalni smo svima koji su pomogli da Dženita ode na ovo takmičenje, posebno Miri Musi koji joj je u zadnji čas kupio kartu jer smo već kasnili na izbor, zatim profesorima koji su joj pomogli da poboljša znanje engleskog, zanatliji koji je uradio divan bakrorez, njenim roditeljima i svima ostalim...- istakla je Amela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.