POČETKOM APRILA

"Avazov" vremeplov: Anđelina Đoli i Bred Pit posjetili BiH 2010. godine, boravili i u Goraždu

Domaćini prenose Bredovo i Anđelinino oduševljenje ljepotom rijeke, pogledom na džamiju Kajseriju na suprotnoj obali i kompletnim ambijentom

Anđelina Đoli i Bred Pit. AP

H. J. I.

17.6.2023

Anđelina Đoli (Angelina Jolie) i Bred Pit (Brad Pitt), bivši supružnici i jedan od najpoznatijih holivudskih parova, iznenada su posjetili BiH početkom aprila 2010. godine.

Tokom posjete našoj zemlji, boravili su i u Goraždu a u nastavku pročitajte gdje su tada odsjeli i šta ih je najviše zadivilo u ovom bh. gradu.

Dok su ih svi tražili po Sarajevu u nedjelju navečer i opsjedali hotel „Evropa“, Anđelina Đoli i Bred Pit uživali su u miru pored Drine - u goraždanskom hotelu „Behar“, gdje su i prenoćili!

Topli ljudi

- Presretni smo. Za ne povjerovati je šta se dogodilo našem malom, lijepom Goraždu. Veliko mi je zadovoljstvo i čast što smo bili njihovi domaćini, posebno zbog mojih dobrih Goraždana koji su zaslužili jednu ovakvu posjetu - kazao je za „Avaz“ Muris Ražanica, vlasnik hotela „Behar“.

U čast UNHCR-ove ambasadorice dobre volje, apartman na trećem spratu „Behara“ zvat će se Anđelina.

- Stigli su jučer oko 19.30 sati. Dogovor je bio da se sve drži u tajnosti do njihovog odlaska iz BiH i vi ste prvi kojima ovo otkrivam – kaže Ražanica.

Anđelina Đoli i Bred Pit boravili u Goraždu 2010. godine. Avaz

Po dolasku, bračni par se smjestio u sobu, a potom oko dva i po sata uživao u mirnoj večeri s pogledom na rijeku Drinu.

- U početku su me hvatali strah i panika, ali kako je vrijeme odmicalo shvatio sam da su to tako nježni i topli ljudi iz kojih izvire dobrota. Rekli su mi da je to bio prvi put nakon dvije godine da sjede pored prozora, da im niko ne smeta dok jedu. Sjećam se da su na meniju bili dimljeni biftek, čorba i panakota za desert ... – dodaje Ražanica.

Oduševljeni rijekom

Domaćini prenose Bredovo i Anđelinino oduševljenje ljepotom rijeke, pogledom na džamiju Kajseriju na suprotnoj obali i kompletnim ambijentom. U ugodnoj atmosferi napravljene su fotografije koje će zauzeti počasno mjesto u albumima članova osoblja hotela, koje je noć provelo na svojim radnim mjestima. Da su svjetske zvijezde bile zadovoljne gostoprimstvom potvrđuje i informacija o nešto dužem odmoru u hotelu u kojem su ostali do 10.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.