SENZACIJA

Svjetski medij o Mirzi Selimoviću: Muzička gracioznost i šarmantna prisutnost

Intervju je objavljen pod naslovom "Proslavimo muzičko putovanje Mirze Selimovića i njegove besprijekorne inspirativne muzičke stilove"

Selimović: Talentovani pjevač. Instagram

E. Ć.

23.8.2023

Najbolji bh. pjevač mlađe generacije Mirza Selimović dao je svoj prvi intervju za jedan od najpoznatijih stranih medija "Daily Music roll".

Selimović se time pohvalio i na svom Instagram nalogu. Intervju je objavljen pod naslovom "Proslavimo muzičko putovanje Mirze Selimovića i njegove besprijekorne inspirativne muzičke stilove".

- Umirujuće melodije uz njegovu šarmantnu prisutnost učinile su njegovu pjesmu primamljivijom za svakog ljubitelja muzike. Njegova muzička gracioznost i elegancija njegovih muzička vibracija učinile su da svaki ljubitelj muzike padne na njegovo besprijekorno umijeće - stoji u dijelu uvoda u kojem je opisan bh. pjevač.

Intervju Mirze Selimovića za Daily Music Roll. Screenshot

Mirza je pričao o svojim počecima, a naglasio je da je od malena maštao da postane pjevač.

- Često u šali kažem da je to jedino što mogu. Dok sam bio u osnovnoj i srednjoj školi, muzički festivali i pozornica postali su dio moje svakodnevice. Kasnije sam krenuo u drugu karijeru, završio sam Građevinski fakultet, ali ljubav prema muzici bila je jača od svega - naveo je Selimović za "Daily Music Roll".

Naveo je da je inspiraciju pronašao u mnogim izvođačima, kako domaćim, tako i stranim kao što su Zdravko Čolić, Đorđe Balašević, Fredi Merkuri (Freddie Mercurry) i Stiv Peri (Steve Perry).

Selimović se dotakao i teških trenutaka koji su se dogodili u njegovoj karijeri.

- Bilo je mnogo teških trenutaka, pogotovo na početku moje karijere kada se tek trebaš afirmirati kao pjevač i stvoriti svoj jedinstveni stil.

Međutim, uvijek sam išao korak po korak i nikad nisam dopustio da me nešto obeshrabri. Mislim da morate biti svoji i imati prilično jaku osobnost da biste preživjeli u muzičkom poslu - naveo je Selimović za "Daily Music Roll".

Inače, Mirza Selimović je trenutno na ljetnoj turneji, a putem svog Instagram profila obavještava pratitelje o nadolazećim nastupima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.