SLAVNI GLUMAC

Rasel Brend optužen da je silovao četiri žene

Kaže da ju je smatrao djetetom tokom njihove tromjesečne veze, nazivajući je "moja beba" i "moja mala lutkica" kada je otkrio da je djevica

Rasel Brend. Screenshot YouTube

D. H. / Index.hr

16.9.2023

 Glumac Rasel Brend (Russell Brand) optužen je za silovanje, seksualni napad i zlostavljanje četiriju žena, prema zajedničkoj istrazi londonskog Sunday Timesa, Timesa i Channel 4 Dispatchesa - a jedna od njegovih tužiteljica navodno je u to vrijeme imala samo 16 godina.

Preventivni video

Brand je ranije objavio preventivni video poričući optužbe na YouTubeu i X-u (bivšem Twitteru), bez spominjanja tužiteljica po imenu. Demantirao je medijske navode inzistirajući na tome da su njegovi odnosi uvijek bili sporazumni. Izvještaje je opisao "nečuvenim i agresivnim napadima".

- U vrijeme najveće slave bio sam vrlo, vrlo promiskuitetan. Međutim, odnosi koje sam imao apsolutno su uvijek bili sporazumni. Tada sam uvijek bio transparentan oko toga, gotovo previše transparentan, a transparentan sam i sada. Postoji li neka druga agenda u igri? - naveo je.

Jedna od njegovih tužiteljica tvrdi da je imala 16 godina kada su započeli vezu, a upoznali su se u kupovini u središtu Londona. Žena, čije je pravo ime promijenjeno u članku Sunday Timesa, kaže da je Brand poslao auto u njezinu školu da je odveze s nastave.

Komičar tvrdi: Žene su upozoravale na njega u online grupama

Kaže da ju je smatrao djetetom tokom njihove tromjesečne veze, nazivajući je "moja beba" i "moja mala lutkica" kada je otkrio da je djevica. Jednom prilikom komičar joj je "natjerao svoj penis u grlo", a prestao je tek nakon što ga je udarila šakom u trbuh, navode novine.

Još jedna žena tvrdi da ju je Brand silovao u svom domu u Los Angelesu. Novinski detalji tvrde da je isti dan bila liječena u kriznom centru za silovanje i da mu je nakon toga poslala poruku u kojoj je pisalo: "Kada djevojka kaže NE, to znači ne."

Treća žena tvrdi da ju je seksualno napastovao u svom domu u zapadnom Hollywoodu nakon što su se upoznali u Anonimnim alkoholičarima. Četvrta tvrdi da ju je fizički i emocionalno zlostavljao te da ju je "zgrabio" i "ujeo" za lice.

Daniel Sloss, komičar koji jedini želi biti imenovan, kaže da je Brandovo ime kružilo u online ženskim grupama. "Znam da su mnogo, mnogo godina žene jedna drugu upozoravale na Russella", rekao je za Sunday Times.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.