ŽIVOT NA VISOKOJ NOZI

I on voli luksuz: Bosanac je vlasnik jedne od najljepših vila u Beogradu

Krajem sedamdesetih godina doselio se iz Sarajeva u Beograd

Dragan Stojković Bosanac. Instagram

O.T.

9.10.2023

Dragan Stojković Bosanac, harmonikaš, kompozitor i producent, široj javnosti najpoznatiji kao član žirija muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, krajem sedamdesetih godina doselio se iz Sarajeva u Beograd.

Početak svakog puta je težak, pa ni njegov nije bio drugačiji, a u jednom intervjuu pričao je da su po dolasku na studije u Beograd, supruga i on prvo živjeli kod njenog strica. Kasnije, kada je Bosanac otišao u Ameriku da radi, Dunja je prešla kod njegovih roditelja, koji su se doselili iz Konjica.

Porodica Stojković vrijedno je radila i sticala, pa ne čudi što danas imaju jednu od najvrjednijih kuća na Bežanijskoj kosi. Iako su se sin i kćerka u međuvremenu osamostalili, rado navraćaju kod roditelja, gdje ih čekaju mamini specijaliteti.

Dragan Stojković Bosanac uvijek je bio raspoložen za komunikaciju sa medijima i fanovima, pa ne čudi što rado objavljuje i fotografije iz svog doma, mahom one na kojima pozira u modnim kombinacijama koje je izabrao za taj dan.

Kuća Dragana Stojkovića Bosanca - Avaz
Kuća Dragana Stojkovića Bosanca - Avaz
Kuća Dragana Stojkovića Bosanca - Avaz
Kuća Dragana Stojkovića Bosanca - Avaz
Kuća Dragana Stojkovića Bosanca - Avaz

Kad je riječ o enterijeru, u prvom planu su brojne umjetničke slike na zidovima, cvijeće koje gaji njegova žena, kao i razni ukrasni detalji.

Ako nisu okupljeni oko stola u trpezariji, Stojkovići se druže u prostranom dnevnom boravku u kojem dominira crna kožna garinitura, a po svemu sudeći poznati muzičar slobodno vrijeme najradije provodi u lijepo uređenom dvorištu gdje ga od znatiželjnih pogleda prolaznika štiti visoka bijela ograda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.