MUKAMA ĆE DOĆI KRAJ

Sinanova udovica trpi užasne bolove: Sabina završila na operaciji nakon otvaranja muzeja

U muzeju su, osim uramljenih fotografija, mnoge lične stvari rahmetli Sinana – ručni satovi, dugmad za manžetne, igle za kravatu, brojanica...

Sabina Sakić. Express

Dž. H. M.

20.10.2023

Na inicijativu Sabine Sakić, žene rahmetli pjevača Sinana Sakića, u njegovu čast otvoreni su muzej i atelje u njegovoj rodnoj Loznici. 

Na otvaranje je, osim sina Alena, došao mali broj javnih ličnosti – Hanka Paldum, Ivan Ivanović Đus i Acko Nezirović. Niko drugi od brojnih kolega, koji su se dok je bio živ hvalili prijateljstvom, nije podržao Sabinine napore da na ovaj dan sačuva uspomenu na legendarnog pjevača.

Sabinina radost zbog otvaranja muzeja i ateljea nije dugo potrajala. Ona je morala na hitnu intervenciju na vilici, a kako su joj stomatolozi rekli, morat će da joj izvade živce iz više od deset zuba, što neće moći brzo da se riješi. Sinanova udovica sada trpi užasne bolove, ali se nada da će mukama uskoro doći kraj.

Hanka, Acko i Sabina. Express

Sinanova udovica od bolova nije mogla da govori, pa ni da prokomentariše otvaranje muzeja i atelja. U muzeju su, osim uramljenih fotografija, mnoge lične stvari rahmetli Sinana – ručni satovi, dugmad za manžetne, igle za kravatu, brojanica za meditaciju, naočale za sunce i čitanje, uramljene zahvalnice, plakete i zlatne ploče, pehari, odijela, firmirane cipele…

U ateljeu, koji je pod istim krovom, Sabina je izložila svoje umjetničke slike i skulpture, a u jednom uglu se nalazi i koncertni klavir zlatne boje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.