I OSTAVIO JE

Malo je poznato da je Metju Peri ljubio jednu od najljepših žena Holivuda

Metju Peri pronađen je mrtav u svojoj kadi, i ta vijest slomila je fanove serije "Prijatelji".

Ekipa serije "Prijatelji". Instagram

D. H.

29.10.2023

Poznati glumac lako je osvojio srca gledalaca, ali ne samo njih, on je zaveo i Džuliju Roberts (Julia Roberts) koja veži za najljepšu ženu današnjice, međutim, on ju je ostavio nakon samo dva mjeseca zabavljanja., piše Telegraf.rs.

Stravstvena romansa

Mnogima je poznato da je Džulija gostovala u seriji, a romansa između Metjua i nje je počela prije nego što će se ona pojaviti u istoj.

Kako je glumac ispričao, producenti su ga zamolili da je kontaktira nakon što je ona rekla da bi gostovala u seriji samo ukoliko njen lik može da bude u nekoj priči sa Čendlerom.

- Tada sam joj poslao ruže i na papir napisao: "Jedina stvar koja je uzbudljivija od šanse da ćeš učestvovati u šouu je da napokon imam izgovor da ti pošaljem cvijeće". Ne samo da je Džulija pristala da radi u seriji, nego mi je poslala i poklon, poslala mi je mnoštvo peciva - rekao je Peri za "The Times".

Njen pristanak da glumi u specijalnoj epizodi serije "Prijatelji" podstakao je ono što Peri sada opisuje kao tromjesečno udvaranje putem svakodnevnih faksova dok je radila na filmu u Francuskoj. Kad je počelo snimanje epizode, već su bili par.

Razmijenili stotine poruka

Pišući u svojoj nadolazećoj autobiografiji, "Friends, Lovers And The Big Terrible Thing", Peri otkriva da su razmijenili stotine poruka u danima prije nego što je elektronska pošta postala uobičajena.

Metju Peri i Džulija Roberts. Instagram

- Tri ili četiri puta dnevno sjedio bih pored svog faksa i gledao kako papirić polako otkriva njeno sljedeće pismo. Bio sam toliko uzbuđen da bih se neke večeri našao na nekoj zabavi i koketirao s privlačnom ženom i prekinuo razgovor kako bih mogao da otrčim kući i vidim da li je stigao novi faks - prepričava glumac. On i glumica na kraju su započeli vezu, ali Peri ju je ostavio dva mjeseca nakon što se pojavila u seriji.

- Zabavljanje s Džulijom Roberts bilo je previše za mene. Stalno sam bio uvjeren u to da će raskinuti sa mnom. Zašto ne bi? Nisam bio dovoljan i nikad ne bih mogao da budem dovoljan. Bio sam slomljen, savijen, nedostojan ljubavi. Dakle, umjesto da se suočim s neizbježnom agonijom gubitka nje, raskinuo sam s prekrasnom i briljantnom Džulijom Roberts. Možda je mislila da se druži s TV tipom, a TV tip je sada raskidao s njom. Ne mogu da opišem taj izraz zbunjenosti na njenom licu nakon što sam joj rekao - rekao je Peri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.