PREDAH OD SVEGA

Poznato je ko će preuzeti sve obaveze nakon što se i kraljica Kamila povukla s dužnosti

Kraljica Kamila iduće će dane provesti i u više nego zasluženom odmoru

Kamila i Čarls. Instagram

M. Z.

4.3.2024

Dok se i iscrpljena kraljica Kamila (Camilla) oporavlja od pretrpanog rasporeda, koji je, bez puno razmišljanja, preuzela ''na svoja leđa'' nakon teške dijagnoze kralja Čarlsa (Charles) III, novu turu obaveza spremno je preuzeti dva radna člana kraljevske porodice.

Riječ je, naravno, o princu Vilijamu (William), koji se ''vraća na staro'', ali i princezi Ani (Anne), koja je inače poznata kao članica kraljevske porodice koja odrađuje najviše angažmana.

Kraljica Kamila iduće će dane provesti i u više nego zasluženom odmoru. Sedamdesetšestogodišnja Kamila preuzela je na sebe sve obaveze nakon je kralju Čarlsu u januaru dijagnosticiran karcinom, pa je, između ostalog, odradila i 13 solo angažmana.

Prvih nekoliko dana provodi sa svojom porodicom, djecom i unucima za koje u posljednje vrijeme i nema previše vremena, a potom će privatnim avionom odletjeti na javnosti još nepoznatu destinaciju, gdje će odmarati nekoliko dana.

Ipak, sve će potrajati uistinu kratko budući da je već najavljeno kako će 11. marta predstavljati kralja na proslavi Dana Komonvelta u Vestminsterskoj opatiji. I dok će ona fizički biti prisutna, Čarls će umjesto toga snimiti videoporuku kojom će obilježiti tu priliku, piše Tportal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.