NEPREŽALJENA LJUBAV

Peri je u oporuci spomenuo i 14 godina mlađu Rječel koju je nazvao "bivšom iz snova"

Peri je preminuo 28. oktobra 2023. u svom domu u Los Anđelesu

Metju Peri i Rejčel Dan. AP

D. R.

16.3.2024

Nedavno je  objavljena oporuka glumca Metjua Perija (Matthew Perry), a jedno spomenuto ime zaintrigiralo je fanove.

Prema dokumentima do kojih je došao magazin People, u oporuci se našla i glumčeva bivša djevojka Rejčel Dan (Rachel Dunn), koju je Peri upoznao tokom njenog studija mode u Sjedinjenim Američkim Državama. US Weekly piše da se o njezinoj sadašnjoj karijeri ne zna puno jer je nakon prekida sa slavnim glumcem vodila skroman život.

Ostali u dobrim odnosima

U vezi su bili od 2003. do 2005. godine, a Metju je o 14 godina mlađoj Rejčel pisao u svojim memoarima "Friends, Lovers & The Big Terrible Thing". Nazvao ju je "bivšom djevojkom iz snova". Nakon prekida ostali su u dobrim odnosima.

O njoj je govorio i u jednom intervjuu 2004. godine. 

- S Rejčel u svom životu znam da mogu biti vrlo predan, a ne neki sebični tip koji se samo želi družiti s prijateljima. Želim provoditi vrijeme sa svojom djevojkom i istraživati što to znači imati mnogo bliži odnos nakon dugo vremena - rekao je tada.

Metju Peri i Rejčel Dan. AP

Većinu stvari ostavio zadrugi

Podsjećamo, Metju je sastavio oporuku 2009. godine. "Većinu svojih stvari" ostavit će zadrugi "Alvy Singer Living Trust", koju je sam osnovao, a nazvana je po liku iz filma Vudi Alena (Woody Allen) iz 1977. godine Eni Hol (Annie Hall). Glumčev otac Džon Peri (John Perry) i majka Suzan Morison (Suzanne Morrison) imenovani su kao korisnici zadruge. Polusestra Ketlin Morison (Caitlin Morrison) također je navedena kao korisnica.

Peri je preminuo 28. oktobra 2023. u svom domu u Los Anđelesu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.