PODRŠKA SUPRUGU

Melania Tramp utišala glasine, pojavila se sa stilom

Otkako je Tramp postao političar, njezina tiha prisutnost postala je moćna, pokretačka sila kojom uspješno "hvata" podršku konzervativnih glasačica

Donald i Melania Tramp. AP Photo/Wilfredo Lee

Gloria.hr

20.3.2024

Nagađanja o tome da njen nedolazak na proslavu republikanske predsjedničke nominacije u Mar-a-Lago ranije ovog mjeseca ukazuje na to kako je brak s Donaldom Trampom (ponovno) u problemima, bivša prva dama Melania Tramp utišala je početkom ove sedmice, piše Gloria.hr.

Besprijekornog izgleda, stala je uz supruga tokom glasanja na republikanskim predizborima na Floridi ozbiljnog izraza lica, dok je oči sakrila sunčanima naočalama. Za važnu priliku izabrala je bijelu haljinu s uočljivim printom crne orhideje Aleksandera Mekvina (vrijedne 2690 dolara), struk je istaknula uskim crnim remenom, a kombinaciji je dodala crne salonke te torbicu Chanel čija se cijena kreće oko 6000 dolara.

Nisu se držali za ruke

Ipak, nisu se držali za ruke. Čini se da bivši američki predsjednik, poučen njenim čestim odbijanjem prihvatanja njegove ruke u javnosti, nije htio riskirati još jedan "blam".

Pa ipak, Melania je i bez držanja za ruke i bez naznake osmijeha značajno pojačanje u Trampovom timu. Od sada bi mogla biti sve prisutnija tokom njegove predsjedničke kampanje i političkih okršaja s predsjednikom Džoom Bajdenom. Dapače, vjeruje se da će pratiti supruga tokom cijele predsjedničke kampanje te biti aktivnija nego što je bila 2016.

Politički nastupi

- Pojačat će njegove političke nastupe - potvrdio je izvor blizak Trampu za Page Six, što se počelo ostvarivati njenim dolaskom na glasanje na Floridi. Čini se da je sa suprugom nakon glasanja u Vest Palm Biču, namjerno oživjela scene s brojnih prijašnjih javnih prilika tokom njegovog mandata, odašiljući poruku kako će ih američka javnost gledati opet - čim se opet usele u Bijelu kuću, prenosi Gloria.hr.

Otkako je Tramp postao političar, njezina tiha prisutnost postala je moćna, pokretačka sila kojom uspješno "hvata" podršku konzervativnih glasačica. Melanija je na Floridi, kao i mnogo puta dotad, smjerno šutjela dok je njezin suprug pred novinarima izgovorio sve što je tom prilikom imao na umu. Šutke je slušala i kad je on, po to zna koji put, na događanju na Floridi ponovio kako njegov politički protivnik, aktealni predsjednik Dže Bajden, koristi "polugu sistema" ne bi li mu politički naudio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.