POPULARNA BH. GRUPA

"Helem Nejse" objavio četvrti album i priredio muzički šou u svom stilu

Od prethodnog albuma "Gluten Tag" prošle su četiri godine kroz koje smo skupljali nova iskustva, učili, napredovali

S večerašnje promocije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
N. Aj.

24.4.2024

Više nego popularna bh. grupa "Helem Nejse" objavila je četvrti studijski album koji nosi naziv " Ozbiljna zaebancija". Čak 15 pjesama, cijeli spektar muzičkih žanrova i dvije dominantne atmosfere - "ozbiljna" i,,zaebancija".

Promociji albuma u Sarajevu prisustvovale su kolege s muzičke scene, prijatelji benda i fanovi, a momci iz "Helem Nejsea" prvi put uživo su izveli nekoliko novih pjesama.

Album otvara pjesma "Naštaćunaić" koja je već u najavi albuma privukla veliku pažnju publike, zajedno s filmskim spotom koji je inspirisan britanskom hit serijom ,Peaky Blinders". Slijede ,,Ano" i "Večera u Kladnju" koji slušaoca vode u plesni ritam i prepoznatljivi "Helem Nejse" "good vibe". Nešto mračniju stranu albuma predvode pjesme "Slovo", " Brat" i "Taiwan", pjesme koje tjeraju na razmišljanje i kroz priče običnih ljudi govore o stvarnosti u kojoj živimo.

- Od prethodnog albuma "Gluten Tag" prošle su četiri godine kroz koje smo skupljali nova iskustva, učili, napredovali, pripremali se i došli do trenutka u kojem smo napravili nešto što nam se sviđa i iza čega stojimo. Ostajemo vjerni svom stilu i duhu, a za ovaj album vjerujemo da je najzreliji i najbolji koji smo napravili - poručili su iz grupe "Helem Nejse".

"Helem Nejse" i ovaj put na albumu predstavlja saradnje sa poznatim imenima iz regije. ,,Ruža" je duet sa Amirom Medunjanin, koji je publika već prihvatila kao hit, nakon što je objavljena kao najavni singl albuma. Na feat-u s "Helem Nejse" na albumu se pojavljuju i Who See, Marko Louis, Alejandro Buendija, ZHIVA, Petar Janjić i Ex Mozartine.

Album je za slušanje dostupan na svim digitalnim streaming platformama, a nove pjesme publika će uživo slušati tokom ljetne turneje grupe "Helem Nejse" širom BiH i regije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.