SAMO ZA AVAZ

Dizajner visoke mode komentira odijevanje zvijezda: Kako bljesnuti na crvenom tepihu

Istok Bratić pod lupu je stavio zvijezde na prestižnom modnom događaju Met Gala

Sara Džesika Parker - Avaz
MIšel Vilijams - Avaz
Gvendolin Kristi - Avaz
Alton Mason - Avaz
La La Entoni - Avaz
+1
Istok Bratić

12.5.2024

Istok Bratić (45) poznati je bh. modni dizajner visoke mode. Imao je zapažene modne revije na svim važnijim sedmicama mode kod nas i u svijetu.

Ovaj Sarajlija sa zavidnom karijerom za „Dnevni avaz“ komentirao je odijevanje slavnih ličnosti. Ovog puta pod lupu je stavio zvijezde na prestižnom modnom događaju Met Gala.

Mišel Vilijams

Mišel Vilijams (Michelle Williams) jedno je od lica „Chanela“. Pojavila se na Met Gala večeri u „haute couture“ bijeloj haljini. Haljina je transparentna, bogata, volumiozna, rađena od svilenog organdina. U svojim proporcijana „Chanel“ haljina bila je jedinstvenija od svake koja se pojavila na crvenom tepihu. Nepretenciozna i elegantna od glave do pete, otkrivala je što je trebala, a nije otišla u vulgarnost i ekstravaganciju. Make-up primjeren frizuri, dah 20-tih upotpunila je tijarom. Vrhunska elegancija na Met gala večeri. Bravo!


Gvendolin Kristi

Gvendolin Kristi (Gwandoline Christie) odjevena je u skarletno crveni svileni baršun s potpisom „Maison Margiela“. Naravno, svi prepoznaju genioznog dizajnera Džona Galijana (John Galliano), koji ko zna koji put sublimira prirodnu ekstravaganciju sa „haute couture“. Idealna kombinacija crnog i crvenog dala je dah Galijana u ovoj glamuroznoj noći.


Alton Mason

Posljednjih godina dizajner Tom Braun ( Thom Browne) digao se u orbitu popularnosti. Godinama ga pratim, jer su mu uvijek bile interesantne i inovativne muške kolekcije. Tek kasnije počeo je raditi žensku liniju. Alton Mason bio je zapažen u dugom kaputu od tvida. Ručno šivane perle na džins tvidu; ravne hlače, plisiranu košulju, crni svileni pojas i leptir-mašnu upotpunio je s ogromnim astronautskim čizmama. Kakva ekstravagancija, nema šta. Ali ipak crno-bijela kombinacija daje utisak jedne elegancije. Mislim da je ipak nadmašio Tom Forda u grimiznom sakou od baršuna.


Sara Džesika Parker

Sara Džesika Parker (Sarah Jessica) uvijek osvaja pažnju kao da je svoju ulogu iz kultne serije „Seks i grad“ prenijela u svoj intimni svijet. Svakako ekstravagantni dizajner Ričard Kvin (Richard Queen) dizajnirao je za nju polu krinolinu optočenu kristalima od istog materijala kao kraće čizme. Sve je to upotpunio Filip Trejsi (Fhilip Treacy) svojom kreacijom. Gledano generalno, iako malih gabarita, haljina je bila više nego zapažena, ponajviše zbog kreacije Trejsija, koji je dao dozu misterioznosti i glamura ovoj kreaciji i puno medijske pažnje SJP-a.


La La Entoni

Jedna opet crno-crvena kombinacija s potpisom kuće „Alexander McQueen“, možda ne tako originalna, ali sam je odabrao jer ipak daje dah vanvremenskom geniju Mekvinu. La La Entoni (Anthony) svakim centimetrom nosi kreaciju koja ne dominira na njoj, već ona je sa stilom nosi. Dobra je kombinacija čipkastog gornjeg dijela i crne svile koja je samo u donjem dijelu slikana u grimiznoj crvenoj. Veliki floralni elementi daju posebnu notu noći, puno cvjetnih dezena, pomalo pretjeranih. Zato sam ovu haljinu odabrao kao dobar primjer uspješnog rješenja.


Kendal Džener

Nisam mogao da ne uvrstim fenomenalnu „haute couture“ kreaciju kuće „Givenchy“. Kreacija je iz vremena kad je mlađahni Aleksandar Mekvin (Alexander McQueen) prvi put kreirao za veliku francusku kuću s dugom tradicijom. Kendal Džener (Kendall Jenner) izgleda zanosno u ovoj uskoj crnoj haljini unikatne izrade. Puno ručno šivanih perlica u zlatnoj boji. Tu se vidi kreator i njegov geniozni smisao za eleganciju i proporcije. Crna čipka ponekad se doima vulgarno, ali u ovom slučaju sasvim je primjerena crvenom tepihu ove veličanstvene Met Gala večeri. Kendal nije bila jedina koja je nosila „vintage“ kreacije, ali ova je bila jedna od najboljih izbora .

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.