SVEČANOST

Princ Vilijam dobio poseban zadatak, a možda mu se pridruži i Kejt Midlton

Princ Vilijam omiljen je među rođacima kraljevske porodice, a sada se ženi jedan od njegovih najbližih rođaka

Princ Vilijam i Kejt Midlton. Instagram

D. R.

21.5.2024

Prijestolonasljednik Vilijam (William) dobio je poseban zadatak kao jedan od zvanica na vjenčanju najbogatijeg Britanca, a na svečanosti bi se mogla pojaviti i Kejt Midlton (Kate Middleton).

Princ Vilijam omiljen je među rođacima kraljevske porodice, a sada se ženi jedan od njegovih najbližih rođaka. Drugi petak u junu rezerviran je za vjenčanje vojvode od Westminstera, Hjua Grosvenora (Hugh), i Olivije Henson, a detalji o vjenčanju se malo po malo otkrivaju.

Istaknuta uloga

Vjenčanje će se održati u gotičkoj katedrali u Chesteru, gradu na sjeverozapadu Engleske, a s mladencima će slaviti oko 400 zvanica. Na popisu nalazi se i princ Vilijam koji je dobio zaduženje da prima goste u crkvi te ih ispraća do mjesta sjedenja.

S obzirom na blisko prijateljstvo s vojvodom od Westminstera, postavlja se pitanje hoće li na vjenčanje stići i Kejt Midlton koja se oporavlja od liječenja.

I dok je princ dobio i istaknutu ulogu na vjenčanju, princ Hari (Harry) nije se našao ni na popisu zvanica!

Ne žele lošu atmosferu

Iako su princ Hari i Megan Markl (Meghan Markle) vojvodu od Westminstera imenovali kumom svom sinu Arčiju (Archie), mladenci su odlučili osigurati mir te nisu htjeli da Hari i Megan svojom prisutnošću stvaraju napetu atmosferu koja bi mogla pokvariti slavlje. Također, vjenčanju neće prisustvovati ni kralj Čarls III (Charles), inače kum mladoženje Hjua Grosvenora, koji dan prije ceremonije ima zakazan put u Francusku kako bi prisustvovao komemorativnim događanjima povodom 80. godišnjice iskrcavanja u Normandiji.

Hju Grosvenor postao je vojvoda od Westminstera 2016. nakon što mu je otac Gerald iznenada preminuo od srčanog udara, a, osim plemićke titule, naslijedio je i imanje od gotovo 10,5 miliona eura, čime je s 33 godine postao najbogatiji čovjek u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.