DOŠAO SA SLOBODE

Zoran Marjanović stigao u Palatu pravde: Nastavlja se suđenje za ubistvo pjevačice

Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je Marjanović osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina

Dolazak na sud. Telegraf.rs

L. S. R./Telegraf.rs

6.6.2024

Zoran Marjanović stigao je u Palatu pravde na ponovljeno suđenje za ubistvo supruge Jelene koje je počelo 19. marta nakon što je Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je Marjanović osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina i slučaj vratio na ponovno odlučivanje. U prethodna dva mjeseca održana su dva ročišta, piše Telegraf.rs.

Marjanović je u sud došao sa slobode, s obzirom na to da mu je Apelacioni sud 3. oktobra prošle godine ukinuo pritvor u kojem se nalazio od izricanja presude.

Iako je bilo očekivano da Marjanović ponovo detaljno iznese odbranu, on je to odbio

Marjanović je uhapšen 15. septembra 2017., godinu i po nakon ubistva. I ranije je privođen, ali je puštan zbog nedostatka dokaza. Od 12. juna 2018. godine se branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, a mjera pritvora ponovo mu je određena kada je prvostepeno osuđen.

Na trećem ročištu trebalo bi da svjedoče Uroš, Miloš i Milica Marjanović, a sud je obavezao Zorana Marjanovića da im poziv prenese.

Iako je bilo očekivano da Marjanović ponovo detaljno iznese odbranu, on je to odbio i na ročištu održanom 19. marta rekao da je on sve ispričao tokom saslušanja u policiji, tužilaštvu, kao i tokom prvog suđenja.

- Ja sam svoju odbranu iznio više od 10 puta. Sve što sam rekao je istina, ne bih ništa dodao. Ne želim da odgovaram na pitanja suda i tužioca - rekao je Marjanović.


Printscreen

Već na tom ročištu došlo je do prepirke sudije i advokata odbrane.

Odbrana je istakla da nema pitanja, a sudija je odlučila da postavi Marjanoviću nekoliko pitanja i rekla mu da, ukoliko ne želi, ne mora da odgovara.

- Neće da odgovara ni na jedno pitanje, ne zato što to nije u njegovom interesu, već jer smo donijeli odluku da je na sva pitanja već odgovorio - rekao je advokat Veljko Delibašić.

"Ja ne pokušavam ništa da iznudim"

Sudija je ipak postavila pitanje i pitala Marjanovića da li se sjeća tačnog vremena kada je sa suprugom i kćerkom došao na nasip u Borči, na šta je advokat Stefan Jokić odgovorio da sudija pokušava da iznudi iskaz.

- Ja ne pokušavam ništa da iznudim. Svako ovdje ima mojih četiri - pet pitanja. Ovo je sudnica, molim da ponašanjem ne izlazimo iz okvira sudnice - odgovorila je sudija.

Marjanović je rekao da su svi odgovori u transkriptima njegovih ranijih iskaza, da vrijeme ne može da odredi i da je sve već ispričao.

Sudija je donijela odluku da se izvrši uvid u raniji iskaz Marjanovića od 5. novembra 2019. godine koji je dao tokom istražnog postupka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.