LJEPOTICE

Džesika Klark otkrila tajne iz svijeta modelinga: Sve je lažno, mnogo fotošopa i haljine od 20.000 dolara

Avaz.ba

15.12.2017

Većina djevojaka posao modela percipira kao glamurozan svijet u kojem svi imaju besprijekorne figure, žive u milionima dolara vrijednim palačama i nose odjeću o kojoj neki mogu samo sanjati. 

No Džesika Klark (Jessica Clarke), djevojka koja je nosila revije i za Victoria's Secret, tvrdi da je sve to samo izmišljotina. 

Riječ je o djevojci koja ima 24 godine, a nosila je revije za neke od najpoznatijih modnih kuća. 

U intervjuu za Daily Mail progovorila je o svojim iskustvima.

- Toliko ljudi, većinom djevojaka, žele ispuniti očekivanja modne industrije, no bitno je znati da je tu u igri puno Photoshopa, kao i haljine koje vrijede i po 20.000 dolara. Modeli koje vidite na modnoj pisti i koje izgledaju besprijekorno zaista puno vremena ulažu u svoj izgled, one su poput sportaša. Niko se ne probudi tako - govori ona.

Dodala je da puno treniraju i jedu zdravo jer je to sve dio njihovog posla.

- Treba istaknuti da ono što danas vidimo na Instagramu nije uvijek realno i da ne treba svemu vjerovati - kaže i dodaje da se boji kako mlade djevojke u ovaj posao ulaze misleći da je taj svijet savršen.

- One uglavnom misle da trebaju izgledati onako kako im se predstavlja u časopisima, a stvar je u tome da ni mi modeli ne moramo tako izgledati jer, znate što? I mi smo samo ljudi. Kad mi je dobar dan, koža će mi biti idealna, no ima i onih dana kad mi je potrebna sva vrsta kozmetike da bih prekrila nedostatke - iskrena je Džesika koja poručuje da ne očekuju uspjeh koji pada s nebesa, već da se za uspješnu karijeru treba i potruditi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.