LJEPOTICE

Amra Čerkezović je tiha iako je napravila svjetski uspjeh

Čerkezović: Zaštitno lice „Kaftan studija“

E. B.

17.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Veoma tražena manekenka Amra Čerkezović, iako radi punom parom, u posljednje vrijeme se povukla. Za naš list je istakla da je, jednostavno, proglasila medijsku šutnju. 

Mlada Tuzlanka, osim u našoj zemlji, mnogo je angažirana u inozemstvu, pa je zbog toga, kako saznajemo, non-stop na putu. Nosi odjeću brendova poput „Diora“, „Chanela“, „Kenzoa“ ili „Givenchyja“, bila je zaštitno lice „Max Mare“. Članica je nekoliko poznatih agencija, među kojima su „Women Management“, „Storm“, „Sight“, čija sjedišta se nalaze u Parizu, Njujorku, Londonu, Milanu...

U našoj zemlji je prije nešto više od dva mjeseca snimala novu kampanju za „Kaftan studio“. Više detalja o saradnji s jednom od najboljih bh. manekenki ispričala nam je dizajnerka „Kaftan studija“ Emina Hodžić-Adilović.

- Ona je naše zaštitno lice već treću godinu. Puno putuje i radi i nikad ne možete znati kada je u Sarajevu, a kada u nekoj drugoj zemlji. Radila je najveće kampanje kod nas, ali i u svijetu. Mislim da nijedan model u BiH nije ostvario ono što je Amra, samo što je ona tiha i jednostavno misli da nema potrebu da se pojavljuje u medijima – govori nam Hodžić–Adilović.

Dodaje da je Amra i na drugim poljima vrlo uspješna te da studij na Filozofskom fakultetu u Sarajevu privodi kraju.

- Nekad imam osjećaj da joj je manekenstvo usputna stvar te da će na drugim poljima ostvariti još bolje rezultate. Ne znam da sam do sada upoznala osobu koja je tako skromna i koja je veliki profesionalac kao što je ona. S njom je zadovoljstvo raditi – kaže Hodžić–Adilović.

Urednica „Voguea“ pohvalila Tuzlanku 

Bivša urednica arapskog izdanja „Voguea“ Dena Abdulaziz na svom Instagram profilu objavila je Amrine fotografije snimljene za „Kaftan studio“

- Abdulaziz je, inače, veliki ljubitelj „Kaftan studija“ – dodala je Hodžić-Adilović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.