LJEPOTICE

Seksi trenerica otkriva tajnu isklesanog tijela: Ovo uništava masnoće i potiče izgradnju mišića...

Avaz.ba

26.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Kad je riječ o mršavljenju, uvijek se ističe da treba izbjegavati sve, od masti do ugljikohidrata. Ako pitate osobnu trenericu i nutricionisticu Kamilu Akerberg (Camilla) iz Australije, sve su to samo mitovi. 

Ona je nedavno izjavila kako joj je masna hrana pomogla da izgubi kilograme. Ali nemojte odmah pohrliti u kuhinju po sladoled i pomfrit. Masnoća o kojoj priča ova seksi trenerica zapravo je konjugirana linolska kiselina (CLA), masna kiselina koja se prirodno nalazi u govedini i mliječnim proizvodima.

- Nekoliko je studija pokazalo da vam CLA uistinu može pomoći da izgubite masnoću kroz nekoliko različitih mehanizama protiv pretilosti, kao što je pomoć pri smanjenju konzumacije kalorija, povećanje sagorijevanja masti, poticanje raspadanja masti u tijelu i sprečavanje skladištenja masnoća u tijelu - napisala je.

- Pokazalo se da CLA pomaže pri gubitku masti, poboljšanju sastava tijela, pa čak i izgradnji mišićne mase - dodaje. 

Istaknula je i da “brojne studije” pokazuju kako CLA čak smanjuje rizik od nekih bolesti. I doista, “grupa skandinavskih kliničkih ispitivanja iz 2004. godine ustanovila je da CLA može spriječiti bolesti srca i nekoliko vrsta raka”, rekao je istraživač Žan-Mišel Gote (Jean-Michel Gaullier) za WebMD. 

Istraživanja su također pokazala da CLA osnažuje imunosni sistem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.