LJEPOTICE

Slikala se za slavni magazin: Lijepa Brena ruši sve barijere

Nezavisne novine

5.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Brena Hakebi (22) prošlog mjeseca dospjela je na naslovnice svjetskih medija nakon što se odlučila za hrabar potez postavši prva ljepotica s invaliditetom koja se slikala za slavni magazin "Sports Illustrated", prenose Nezavisne novine.

Američka snouborderica i članica paraolimpijskog tima za Parolimpijske igre u Pjongčangu (od 9.do 18. marta) je prije osam godina izliječena od raka kostiju, a zbog teške bolesti amputirana joj je desna noga.

Ipak, to je nije omelo da postane jedna od najboljih na svijetu, a upravo će na svojim prvim Igrama u Južnoj Koreji biti jedna od glavnih favoritkinja za zlatnu medalju.

Bivša gimnastičarka, supruga i majka kćerkice Lilah je ovim sportom počela da se bavi 2013. godine, a zbog trudnoće napravila je kraću pauzu, te se ponovo vratila treninzima.

"Veoma je rijetko da vidiš ženu sa invaliditetom u seksi kupaćem kostimu, ali htjela sam na pravi način prikazati žene s nekom vrstom hendikepa. Želim da druge žene, bez obzira na njihovo tijelo, znaju da mogu biti moćne i seksi", rekla je Brena, koja je ponosno na plažama Arube pozirala u kupaćem kostimu sa svojom protetičkom nogom.

Američka paraolimpijka u kolekciji ima tri medalje na Svjetskim prvenstvima, od kojih su čak tri zlatne.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.