USPJESI

Majka i kćerka iz BiH misice u Italiji

E. CRNKIĆ

16.4.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Alma Hodžić rođena je u Italiji, a porijeklo vodi iz Jajca. Od petnaeste godine počela je koračati po italijanskim modnim pistama. 

Ova mlada manekenka, osim što studira medicinu, radi i za "Elite Model Management Milano", a nosi modele eminentnih modnih dizajnera.

Rodni grad

- Od petnaeste godine sam u svijetu mode, uz veliku podršku moje majke Mersihe, koja je uvijek bila uz mene. Dosta sam uložila truda da bih došla do željenih rezultata i ostvarila saradnju s mnogim poznatim dizajnerima. Veoma sam sretna zbog toga i veliko zadovoljstvo predstavlja to što nosim njihove kreacije - kaže mlada manekenka.

Lani se takmičila za Miss Italije, a u konkurenciji od 15.000 djevojaka, nakon regionalnih takmičenja, uspjela se plasirati u polufinale.

- Ušla sam u uži krug takmičenja od 30 djevojaka, a to je za mene bilo prelijepo iskustvo. Upoznala sam dosta djevojaka iz cijele Italije s kojima i danas imam kontakte, dok s nekima nosim modne revije - ističe Alma.

Dosta je, kako kaže, vezana za Jajce, grad u kojem su rođeni i njeni roditelji.

- Koliko mi obaveze dozvoljavaju, uvijek rado posjetim svoju familiju koja živi u prelijepom Jajcu. Imam želju da se profesionalno fotografiram kraj vodopada i da tako predstavim svoj grad u Italiji - govori Alma.

Laskava titula

Interesantno je i da je njena majka Mersiha Hadžić ponijela laskavu titulu misice, i to 2014. godine na regionalnom takmičenju „Miss mama Italije“, a to je bio preduvjet za ulazak u glavno nacionalno finale.  

Pjevala sevdalinku 

- Bila sam među 20 najljepših majki Italije i to je za mene bilo nevjerovatno iskustvo. U ovom takmičenju, osim ljepote, ocjenjivale su se i druge osobine. Ja sam se predstavila s našom lijepom sevdalinkom - govori Mersiha.

Dok je Alma u svijetu mode, njena starija sestra Alisa bavi se sportom i studira ekonomiju i finansije.

Ponos roditelja

- Uspjeh vlastite djece je veliki uspjeh i ponos roditelja. Svaki roditelj treba posvetiti mnogo vremena i truda vaspitanju djece, treba razgovarati s njima i razumjeti ih. Nikad mi nije bilo teško da učinim nešto za svoje kćerke. Ne mogu opisati svoju sreću što imam dva bisera – ističe Mersiha.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.