KRUNA U RUKAMA MISS SAD

Izabrana nova "Miss Universe": Evo koja žena je zvanično najljepša

Misica kada je ušla u top 3, dobila je pitanje o tome šta će uraditi ako pobjedi a navodno je upravo njen odgovor presudio da dobije titulu

Amerikanka nova "Miss Universe". AP

N. Varupa

15.1.2023

Sinoć je u Nju Orleansu održano 71. po redu takmičenje za "Miss Universe", a u trci je bilo 80 žena iz čitavog svijeta. 

Kruna je otišla u ruke Miss Sjedinjenih Američkih država Raboni Gabriel.

Raboni Gabriel rođena je u Houstonu 1994. godine, a porijeklom je sa Filipina.

Prva pratilja bila je Venecuelanka Amanda Dudamel, dok je druga pratilja Miss Dominikanske Republike, Andreina Martines Founijer.


Odgovori na pitanja presudili pobjedu. AP

Raboni je modna kreatorka i drži časove šivanja, ali se aktivno bavi i modelingom. Diplomirala je na Univerzitetu Sjeverni Teksas i ima diplomu iz modnog dizajna, a veoma je posvećena onome za šta se školovala i ima sopstvenu liniju odjeće.

Misica je, kada je ušla u top 3, dobila pitanje o tome šta će uraditi ako pobjedi a navodno je upravo njen odgovor presudio da dobije titulu.


Ponijela zanimljivu kreaciju. AP

- Iskoristila bih to da budem lider u promjenama. Kao veoma strastveni dizajner šijem već 13 godina i koristim modu kao snagu za dobru energiju. U svojoj industriji dala sam doprinos smanjenju zagađenja jer odjeću pravim od recikliranih materijala. Dajem časove šivanje ženama koje su žrtve nasilja u porodici i trgovine ljudima. Ovo kažem da bih istakla koliko je važno ulagati u druge, u našu zajednicu i iskoristiti svoje jedinstvene talente kako bismo napravili razliku. Svi mi imamo nešto posebno u sebi, i kada posadimo to sjeme u druge ljude u svom životu mi ga koristimo kao sredstvo za promjene i mjenjamo sve oko nas", istakla je ova ljepotica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.