POZNATI MODEL

Emili Ratajkovski pokazala svoj "prsten za razvod": Hoćemo li ovako slaviti ljubavne brodolome

Ako možemo prstenom iskazati ljubav, zašto ne bismo na isti način iskazali i njen kraj

Emili Ratajkovski. Instagram

E. Ag.

20.3.2024

Kada je riječ o trajnoj, životnoj ljubavi, sve je u znaku darivanja prstenja. 

Od "promise rings" koji se daruju tokom veze prilikom odvajanja ili kao znak ljubavi, do zaručničkog prstenja koji se daruje kao "upit za brak" i na samom kraju vjenčano prstenje koje parovi stavljaju jedno drugome na ruku tokom ceremonije vjenčanja.

 Ipak, nova fora (pitanje je hoće li se premetnuti u trend) je i "divorce rings", odnosno prstenje za razvode. Svojom objavom na društvenim mrežama, model Emili Ratajkovski Emily Ratajkowski je u centar pažnje stavila prstenje za rastanak.

Ratajkovski je upoznala svog bivšeg supruga, Sebastijana Bir-Meklarda (Bear-McClarda) 2018. godine, a vjenčali su se samo nekoliko sedmica nakon što započele glasine o njihovoj o vezi.

 U oktobru 2020. Ratajkovski je objavila svoju trudnoću, a 2021. bivši par je dobio sina Silvestera Apola Bira (Sylvester Apoll Bear). Ipak, sreća nije dugo trajala, s obzirom na to da je 2022. godine Ratajkovski podnijela zahtjev za razvod, piše Miss.24sata.hr.


Sada je svoj zaručnički prsten, koji se sastojao od dva velika dijamanta, pretvorila u dva "manja" tj. odvojena prstena i nazvala ih "divorce rings" u opisu profila svoje objave na Instagramu.

Ipak, prstenje za razvod nije novost, s obzirom na to da se žene već godinama odlučuju za ovaj potez. Bilo da se radi o ovakvom načinu, gdje se od zaručničkog prstenja napravi novi prsten (ili dva), ili postoji još jedna opcija, a to je da žena sama sebi kupi potpuno novi prsten koji će označavati početak njenog novog života.

Ovom gestom žene same sebi obećavaju ljubav do kraja života, a prstenje koje se ne skida s ruke je konstantni podsjetnik da jedina osoba u koju se uvijek možemo pouzdati smo mi same. Ovaj trend nije uhvatio prevelik zamah, ali sigurni smo da će s objavom EmRate popularnost prstenja za razvod narasti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.