MUZIKA

Menadžer Saša Dervišević: Šaban nema konkurenciju, jedino sa Draganom ne sarađujem, Menil Velioski je vanserijski talenat

Menil sa menadžerom Sašom

B. ŠIŠIĆ

21.12.2017

Za muzičkog menadžera Sabita Sašu Derviševića 2017. godina bila je i više nego uspješna.

Saša je za veoma kratko vrijeme od mladog Makedonca sa adresom stanovanja u Sloveniji, Menila Velioskog, uspio napraviti pravo muzičko čudo u regionu, ali i u dijaspori. Menil ima vanserijski glas, pred njim je izuzetna karijera, ali tom karijerom morao je i mora neko sa dugogodišnjim iskustvom da upravlja.

Upravo tu i na pravom mjestu i u Menilovom životu našao se Saša.

-To dijete ja poznajem još kada je imao desetak godina. Slao mi je njegove video uratke, kako svira, pjeva i znao sam već tada da će biti nešto od njega, ali čekao sam da malo poraste. Menil je zaista vanserijski talenat i gdje god da dođe napravi lom. Ja sam izgradio taktiku da njegove nastupe i dogovorene koncerte pravim sa nekim od najpoznatijih imena regiona. Tako je Menil do sada imao nekoliko jako zapaženih nastupa širom Evrope sa Šabanom Šaulićem, Miletom Kitićem, Janom, Đoganijem, Harisom Džinovićem, Halidom Beslićem, a tu je i dosta njegovih samostalnih nastupa. Svi ti pjevači imali su samo riječi hvale za Menila. Snimio je nekoliko odličnih samostalnih pjesama, a posebno se istako i duet sa mladom i atraktivnom Novosađankom Teom Tairović. Dakle, moj trud i ulaganje se isplatilo, a još agresivnije nastupamo u 2018. Godini - ispričao nam je menadžer Saša.


Menadžer Saša i Halid Bešlić

Dervišević je neko ko regionalnu estradu poznaje jako dobro. Sa svim pjevačima ima fer i korektan odnos.

-Svi mi imamo neke vlastite mane i vrline, pa je tako i sa pjevačima. Od samog početka treba upostaviti jedan poslovno-prijateljski odnos, da se zna ko je ko, koliko kome i onda nema problema. Većina sve to ispoštuje i zbog toga sa nekim pjevačima imam dugogodišnju uspješnu saradnju, poput Šabana Šaulića, Mileta Kitića… Ipak, ima jedna pjevačica s kojom poslovno, po pitanju organizacije nastupa i koncerata ne sarađujem, ali koju izuzetno poštujem i cijenim i kao pjevačicu i kao osobu. A, to je Dragana Mirković. I pored svih hitova koje je snimila, imperije koju je stvorila, Dragana je ostala ona ista, kao sa početka karijere, kao na početku njenih prvih dolasaka u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Jedno divno, pošteno, iskreno i jednostavno ljudsko stvorenje. Zbog toga vjerovatno i ima toliko uspjeha i zbog toga i traje. Tu je i jedan Šaban Šaulić, koji sebe ne smatra nikakvom legendom, a on to i jeste. Upravo dogovaram s njim da sam Menilom snimi duet. Mislim da bi to bio hit. Šaban je isto tako neko, ko u mladim pjevačima i kvalitetnim pjevačima ne vidi nikakvu konkurenciju i većini želi da pomogne. U 2018. godini planiram dosta nekih novih ostvarenja, a posebno onih vezanih za Menila. Dečko dolazi iz fine porodice, lijepo je odgojen, roditelji su ga prepustili meni jer mi vjeruju, a to ću povjerenje i opravdati - riječi su Sabita Dreviševića.

I sam Menil Velioski je izuzetno sretan što je „dopao“ u Sašine ruke.


-Da nije bilo Saše, vjerovatno ne bi bilo ni mog ovolikog uspjeha. Brine o meni, mojim nastupima, saradnji sa starijim kolegama, bira pjesme, autore, a to je zaista velika, velika podrška. Dok živim neću njegovu dobrotu i rad sa mnom zaboraviti – kaže ovaj mladi pjevač. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.