MUZIKA

Član "Dubioze kolektiv" dao zanimljiv odgovor na pitanje zašto je digao tri prsta na koncertu u Šibeniku

Avaz.ba

8.1.2018

Šibenčane je u novu 2018. godinu uveo jedan od najpopularnijih bendova u regiji – "Dubioza kolektiv". No, ono što je ovdašnjoj javnosti posebno zapelo za oko svakako je fotografija s koncerta, na kojoj član benda Brano Jakubović pokazuje tri prsta.

Međutim, tvrdi Brano, njegova tri prsta ne simboliziraju ono što bi svi pomislili na prvu. To je, navodi, bio odgovor upućen tehničaru koji ga je u prolazu upitao "U koliko sati idemo u hotel?".

Brano poručuje kako nije ljubitelj patriotizama, nacionalizama te da ga isključivo zanima normalizam "u kojem možeš biti gej ili strejt, musliman, jevrej, kršćanin ili budista, vegetarijanac ili mesojed, Srbin, Hrvat, Bošnjak ili nešto deseto..."

- I sve je OK dok nisi pakšu. Još nešto me kopka. Šta bi bilo da smo u hotel trebali krenuti u dva, a ne u tri sata? Da li to znači da bih sa dva prsta pokazao znak koji su hrvatski branitelji koristili u Domovinskom ratu ili bih izgledao kao Lenon koji se zalaže za mir u svijetu? Ne, to bi samo značilo da ću spavati jedan sat duže. A i ja sam budala, od sada ću tražiti da na spavanje idemo najkasnije u jedan iza ponoći, pa ću rahat moći pokazivati jedan prst, i to onaj srednji. Na to se izgleda niko ne ljuti, a i dobit ćemo dodatni sat spavanja - dodao je Brano.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.