MUZIKA

Saradnja Hadžipašića i Malovčića: Novi duet nastao uz Peljtinu pomoć

Hadžipašić, Malovčić, Peljto i Suljagić

B. ŠIŠIĆ

8.1.2018

Nakon što je prošle godine kompletirao i objavio prvi CD, pjevač Edin Hadžipašić iz Njemačke odlučio je da početak ove godine obilježi jednim duetom.

Dugo je Edin razmišljao o to me s kim bi taj duet mogla snimiti, a u opciji je bilo nekoliko pjevača. Na kraju u saradnji i dogovoru sa njegovim menadžerom Hilmom Peljtom zaustavio se na imenu Kemal Malovčić.

-U igri je bilo nekoliko pjevača, a kada sam sve sabrao i oduzeo ipak sam prihvatio savjet Hilme Peljte da bi za taj duet idealan bio Kemal Malovčić. Kemala nisam lično poznavao sve dok nas Hilmo nije upoznao. Kemal je bio moj gost na promociji mog prvog CD-a, a zatim smo i Novu 2018. godinu čekali zajedno i shvatio sam da je to jedna divna osoba. Pjevač koji ove godine slavi 50 godina postojanja i rada, sa mnoštvom hitova, a ostao je isti. Znate kako se kaže: „Čovjek i pjevač iz naroda“. Pjesma je već spremna, samo treba da uđemo u studio kod mog dobrog prijatelja Džemala Džeme Novakovića u čijem sam studiju do sada snimao sve pjesme, a dio ove priče bit ce i odličan gitarista i muzičar Kemal Suljagić. Uglavnom pjesma treba biti uskoro završena,a promocija će između ostalog biti na nekoliko TV stanica u BiH kao i u Srbiji – ispričao nam je Hadžipašić.

Ni Malovčić nije štedio riječi hvale za Hadžipašića, a kako nam je rekao, već odavno nije upoznao nekog sa takvim glasovnim mogućnostima kao Edina.

-Čist i jak vokal, odličan čovjek, domaćin. Mislim da će Edin uskoro biti veoma zapaženo ime u estradnom regionalnom svijetu – Malovčićeve su riječi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.