MUZIKA

Radovanović za "Avaz": Za svoj uspjeh dugujem ujaku Miladinu Šobiću

E. SKENDEROVIĆ

19.2.2018



Na Evroviziji u Lisabonu Crnu Goru predstavljat će Vanja Radovanović, ovogodišnji pobjednik "Montevizije", crnogorskog nacionalnog izbora. Radovanović će se evropskoj publici predstaviti pjesmom "Inje".   

Na "Monteviziji 2018" takmičilo se pet takmičara, a pobjednik je odabran isključivo glasovima publike. U razgovoru za “Dnevni avaz” Radovanović je istaknuo da se raduje evrovizijskom nastupu koji ga očekuje 10. maja u Lisabonu te je priznao da je imao veliku podršku svog ujaka, velikog kantautora Miladina Šobića.

 Muzička porodica

- Izuzetno nam je drago da je publika izabrala našu pjesmu, jer je uvijek milo kad publika bira, naročito kad uzmemo u obzir činjenicu da im se pjesma svidjela nakon jednog ili dva slušanja, što danas nije lako. Ukusi odlučuju i u tim situacijama nikad ne možeš da znaš na čemu si – kaže Radovanović.

Zbog Vanjinog uspjeha, u njegovoj porodici, kako nam je kazao, vladala je slavljenička atmosfera, a sve vrijeme uz njega je bio i ujak Miladin.

- Ujak mi je, naravno, poželio sreću i bio mi velika podrška. On je veoma ponosan na sve to. Na koncu, zbog njega sam tu gdje jesam i to je naš privatni uspjeh, jer smo mi muzička porodica. Cijeli život smo okruženi muzikom i ona je veliki dio našeg života. Lijepo je kad ti još neko pokaže da radiš pravu stvar. Znam da je i njemu jednako drago kao i meni – iskren je Radovanović.

Pjesmu “Inje” komponirao je, dodaje, prije godinu, ali tada nije ni slutio da će upravo s njom predstavljati svoju zemlju na jednom od najprestižnijih muzičkih takmičenja.

 Supruga i sestra

- Tad sam imao samo strofe, ali nije bilo u planu da to može biti evrovizijska pjesma. Iako nisam imao namjeru da se prijavim za Evroviziju, na nagovor supruge i sestre, počeo sam da razmišljam o tome. Pokušavao sam da nađem nešto što bi odgovaralo evrovizijskoj formi, što može dosljedno da predstavlja Crnu Goru. Vratio sam se “Inju”, napravio refren i to mi se činilo kao prava stvar za Evroviziju – kazao nam je Radovanović.

Prošle godine, Crnu Goru je na Eurosongu predstavljao Slavko Kalezić. On je uspio da skrene pažnju na sebe svojim ekscentričnim nastupima i stajlingom. Ove godine, Eurosong će se održati od 8. do 12. maja u Lisabonu, a Crna Gora će nastupiti druge polufinalne večeri, odnosno 10. maja.

Danas je teško isplivati na površinu 

- Nadam se da će nastup na Eurosongu biti odskočna daska u mojoj karijeri. Muzikom se bavim dugo i moram priznati da je u moru informacija danas veoma teško isplivati na površinu i istaknuti se, ali muzika je moje opredjeljenje i uvijek će biti – kazao je Radovanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.