MUZIKA

Dino Merlin spektakularnim koncertom oduševio publiku u Varaždinu

Avaz.ba

4.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Ni snježna mećava, ni temperature ispod nule, kao niti saobraćajni kolaps nisu mogli spriječiti hiljade Varaždinaca i Međimuraca da dođu u varaždinsku "Arenu" na koncert svog muzičkog idola. Sarajevski umjetnik Dino Merlin time je opet pokazao kako slovi za istinsku balkansku zvijezdu koja iz mjeseca u mjesec puni svaku dvoranu u cijeloj regiji.

Na sinoćnjem, davno unaprijed rasprodanom koncertu u Varaždinu, iznenadio je publiku specijalnim audio-vizuelnim šouom, a hiljade glasova uglas su ga je pratilo duže od dva sata.

Njegovi obožavaoci svih generacija satima su se probijali kroz teške snježne uvjete u gradu. Policija je na svim cestama regulirala saobraćaj. Trebalo je jako puno strpljenja i živaca, ali po prepunoj dvorani vidjelo se da niko nije odustao.

Bio je to koncert koji će varaždinska publika i njihovi gosti dugo pamtiti, iako je zbog velikog interesa, ovo već drugi koncert u Varaždinu u sklopu aktuelne turneje "Hotel Nacional". No, publika na sjeveru Hrvatske istinski uživa u muzičkom opusu ovog svestranog umjetnika.

- Čemu lijepa priča ako je ne možete više puta doživjeti? Ova naša priča o "Hotelu Nacional" počela je prije nepune četiri godine i gotovo je 80 koncerata iza nas. Mislim da smo nastupali u najljepšim prostorima na Mediteranu, a pjevali smo do sada sveukupno pred više od 650.000 ljudi. Osjećam da je ova turneja iza sebe ostavila jedan poseban trag i jedan lanac ljudi koji je povezan karikama koje smo skupa kovali svakim novim koncertom u svakom novom gradu. Nevjerovatno sam sretan čovjek što imam publiku kakvu imam i što srećem sva ova divna lica diljem svijeta - kazao je Dino Merlin nakon koncerta u još jednoj rasprodanoj Areni.

A takvi uspjesi doista se malo kome danas događaju.

Ultimativni muzičko-scenski šou, iskrena emocija i poseban odnos s publikom razlozi su zbog kojih sarajevski muzički čarobnjak već godinama obara rekorde u cijeloj regiji, a za hrvatsku publiku, s neskrivenim ponosom priznaje, posebno je vezan.

Nakon rasprodanih Arena u svim većim gradovima u zemlji te spektakularnog dočeka nove godine na Stradunu, Merlin u narednim mjesecima priprema još veće podvige.

Prvo sad kreće na turneju po Australiji, a potom će nas sve iznenaditi open-air megakoncertima u Dubaiju i Istanbulu.

Potom se ponovo vraća u Hrvatsku, gdje će 23. juna nastupiti na tvrđavi u Slavonskom Brodu, a početkom avgusta na stadionu u Makarskoj, zbog čega je neizmjerno uzbuđen.

- Živim život kao da sanjam i ja sam danas iznimno sretan čovjek. Ljubav ne dijelim samo s porodicom, nego i s publikom. Mi se razumijemo i to je najveći kompliment koji može dobiti svaki muzičar - dodao je Merlin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.