MUZIKA

Na večeri posvećenoj Arsenu nastupit će Matija Dedić, Gabi Novak i Gibonni

Najavljena i muzičko-poetska večer posvećena Arsenu Dediću

M. HODŽIĆ

6.3.2018

Jubilarno, 20. izdanje kulturne manifestacije „Mostarsko proljeće“ svoja vrata otvorit će 8. aprila izvedbom mjuzikla „Jesus Christ Superstar“ Zagrebačkog gradskog kazališta „Komedija“ i Zagrebačke filharmonije.

U organizaciji Matice hrvatske, u sklopu manifestacije bit će priređeno oko 20 kulturnih sadržaja koji su prezentirani na jučerašnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je istaknuto da se ovogodišnje izdanje „Mostarskog proljeća“ održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

Počasni predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović, između ostalog, najavio je muzičko-poetsku večer posvećenu Arsenu Dediću, na kojoj bi trebali nastupiti Gibonni, Matija Dedić i Gabi Novak, kao i bogat dramski program.

Također, publika će moći pogledati i najbolja djela iz fundusa Umjetničke galerije BiH, a bit će održana i likovna kolonija posvećena Krešimiru Lediću te izložba djela Safeta Zeca.

Planiran je i književni susret s Mirom Gavranom, a Mostar će posjetiti i glumac Robert Kurbaša. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare rečeno je da su dobitnici Kristalnih matica, osim Čovića i Grabar-Kitarović, predsjednik Matice hrvatske u Zagrebu Stjepan Damjanović, bivši federalni ministar kulture Gavrilo Grahovac, kardinal Vinko Puljić te Dubrovačke ljetne igre.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.