SJEĆANJE

Osam godina od ubistva Ksenije Pajčin

Informer

16.3.2018

Pjevačica Ksenija Pajčin tragično je izgubila život 16. marta 2010. godine, kada ju je ubio njen tadašnji dečko Filip Kapisoda, koji je potom izvršio samoubistvo.

Ksenija Pajčin ostala je upamćena kao djevojka puna energije i volje za uspjehom i životom, dok njene kolege sa estrade i dan danas ističu da nije bilo boljeg i vjernijeg prijatelja od nje.

Rođena je 3. decembra 1977. godine u Beogradu. Osnovnu školu završila je na Banovom Brdu, a kasnije i petu ekonomsku u Rakovici. Još od malih nogu pokazivala je veliki talenat za ples. Javnosti je postala poznata devedestih kada se na sceni pojavila kao članica grupe "DUCK", kada je otpjevala pjesmu "Dačo volim te" koja je tada ali i danas ogroman hit.

Međutim, Ksenijino djetinjstvo promijenio je razvod njenih roditelja u njenoj 14. godini, a nakon 17 godina braka. Ksenija je odlazak oca Miloša iz porodičnog života teško podnijela, pa je Petu beogradsku gimanziju završila vanredno. Ksenija se kasnije sa majkom preselila na Voždovac, a otac Miloš, beogradski advokat, vjenčao se sa Suzanom sa kojom je 1997. dobio kćerku Miu.


Bila je i model ali i voditeljica, nakon čega je otvorila i svoju školu plesa, koji je bio njena najveća ljubav. Tokom svoje kratke muzičke karijere snimila je pet albuma i devet singlova među koji ma su "Divan dan", "Pizza", "Dečko mi je umoran", "Nino", ali i mnogi drugi.

Filipa Kapisodu, brata Petra Kapisode, upoznala je 2008. godine u Crnoj Gori na njegovo veliko insistiranje, nakon čega su odmah upolovili u ljubavnu vezu koja je kako se pričalo ali i pisalo bila puna ljubavi, ljubomore ali i turbolentnosti. Prvi raskid uslijedio je 2009.godine nakon Filipove odluke da uđe u kuću "Velikog brata" za šta se Ksenija mnogo protivila.

Njihovo pomirenje palo je 2010. kada su se Filip i Ksenija odlučili za zajednički život. Kapisoda je branio Kseniji da pogleda bilo kog muškarca, odmah bi napravio ljubomornu scenu koja bi se završila velikom prepirkom i svađom.

Posljednji javni nastup Ksenija je imala u emisiji "Ništa za sakriti". U toku emisije pojavio se Kapisoda koji je pjevačici poklonio cvijeće. Sumnja se da je kobne večeri u Nikšićkoj ulici došlo do rasprave kada je Ksenija zatražila da se Filip iseli iz njenog stana. Nakon burne svađe začuo se pucanj, a onda još jedan.


Kako su mediji prenijeli Filip je usmrtio Kseniju, iako je ona pokušala da se odbrani, a potom je pucao i sebi u glavu. Besmrtnu i u lokvi krvi Kseniju je pronašla njena majka Ljubica koja se ni dan danas nije pomirila sa činjenicom da njenog anđela više nema.

Ksenija je bila ljepotica. I dan danas, i kolege i obični ljudi pričaju kako ljepšu ženu na estradi nisu vidjeli. Bila je buntovna i posebna, a kako je sama jednom prilikom otkrila prvi novac koji je zaradila potrošila je na garderobu.


Mnogobrojne kolege se i dan danas sjećaju i prepričavaju dogodovštine sa Ksenijom. Jelena Karleuša je na svom koncertu u Areni imala video vol posvećen pjevačici, njen veliki prijatelj Danijel Alibabić prošle godine posvetio pjesmu "Pesma za Kseniju", kao i njen brat Baja Mali Knindža koji joj je posvetio pjesmu "Spavaj kraljice".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.